Zaboravite na parfeme, prirodan miris tijela je najprivlačniji

Vidi originalni članak
Ta otkrića neke bi mogla zgroziti, ali činjenica je da su na to ukazala i već neka prijašnja istraživanja.

Australski znanstvenici analizirali su nekoliko istraživanja koja su se bavila tom tematikom i došli su do istog zaključka - prirodan miris tijela je najseksipilniji! A sudeći prema njihovim rezultatima koja su objavljena u časopisu New Scientis, izgled, ponašanje i sve ostalo na što polažemo veliku pozornost, zapravo je nebitno jer o privlačnosti odlučuje naša podsvijest na osnovi feromona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su objasnili stručnjaci, žene preferiraju miris dominantnih muškaraca, a miris dominacije posebno ih privlači za vrijeme plodnih dana. Muškarcima pak žene najneprivlačnije mirišu za vrijeme menstruacije, a najprivlačnije za vrijeme ovulacije. "Oscilacije u mirisu su vrlo suptilne, ali ih naša podsvijest prepoznaje", poručuju znanstvenici.

Smatraju kako je moderan svijet jako podcijenio ulogu prirode i naših vlastitih tijela, a upravo to igra odlučujuću ulogu u privlačnosti i potencijalnom izboru partnera. Dakle, miris tijela ima snažan utjecaj na način na koji nas drugi percipiraju, stoga ne pretjerujte s parfemima i dezodoransima.

tportal.hr

Vezani članci