Uništava li hrkanje i vaš seksualni život?

Vidi originalni članak
Hrkanje i nije toliko bezazlen problem koliko se na prvi pogled čini. Kako otkriva najnovije istraživanje, u velikoj mjeri utječe na seksualni život ljudi. Točnije, u vezama u kojima muškarac hrče narušava se seksualni život.

Čak 30 posto muškaraca priznaje da je hrkanje 'ukralo' strast iz njihove veze, a 46,4 posto njih osjeća sram zbog toga. Pokazalo se i da hrkanje u ekstremnim slučajevima dovodi do prekida veze ili čak razvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećina ispitanika navela je da je hrkanje uništilo njihov seksualni život, a jedan od pet muškaraca priznaje da zbog hrkanja često odustaje od intimnosti. Hrkanje nerijetko dovodi i do toga da partneri spavaju u odvojenim sobama, a to pak smanjuje bliskost među njima.'Hrkanje narušava kvalitetu sna, a bez kvalitetnog sna ljudi postaju razdražljivi. U konačnici ta razdražljivost utječe i na ljubavnu vezu te nastaju problemi. Kad parovi počnu spavati u odvojenim sobama, možda imaju kvalitetniji san, ali gube bliskost i povezanost. Dakle hrkanje ne treba shvaćati olako i dobro je potražiti stručnu pomoć', pojasnila je Christine Northam, glasnogovornica Relata, za časopis Social Psychology and Personality Science.

izvor: tportal.hr

Vezani članci