Što je gore, seksualna ili emocionalna prevara?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Smatralo se da muškarac seksualnu prevaru smatra najvećim grijehom zato jer nikada ne može biti potpuno siguran da je dijete njegovo. A s druge strane, ženama je emocionalna prevara veći grijeh jer su zabrinute da neće imati muškarca kraj sebe kako bi sudjelovao u odgoju djece.

Jedno je istraživanje pokazalo da se muškarci više osjećaju krivima nakon seksa s drugom ženom, dok se žene više osjećaju krivima ako se zaljube u nekog drugog muškarca.

Ipak, psiholog Kenneth Levy tvrdi da je u njegovom istraživanju mali broj muškaraca ipak naveo emocionalnu prevaru kao najveći grijeh, što ga je dovelo do zaključka: sve ovisi o tome kakav su tip muškarac ili žena i u kakvoj su vezi.

Postoje osobe koje su hiperneovisne i cijene samo svoju neovisnost i one koje cijene vezu i osjećaju se ugodno zbog obostrane ovisnosti.

Nakon svih ovih podataka i saznanja, Levy smatra da osobe koje su sklone "opuštenijoj" povezanosti s partnerom ili partnericom više muči seksualna prevara, a osobe koje su sklone "sigurnoj" povezanosti više muči emocionalna prevara.

Kako bi testirao ovu svoju spoznaju, Levi je s kolegama napravio istraživanje u kojem je sudjelovalo 400 ljudi.

I, naravno, pokazalo se da je bio u pravu, prenosi msnbc.msn.com.

Vezani članci