Splitski pustolov otvorio zanimljivu izložbu fotografija u Zagrebu

Vidi originalni članak
Ova izložba moći će se pogledati iduća dva tjedna u galeriji "Laval Nugent" u Vodnikovoj ulici, a obuhvaća njegovu lanjsku ekspediciju koja je obuhvatila Peru, Boliviju, Čile i Argentinu. Od La Boce Buenos Ariesa preko Uskršnjeg Otoka, pustinje Atacame i Machu Picchua sve do Patagonije fotografije Jurice Galića nas vode na iznimno putovanje znamenitostima širom Južne Amerike.

- Nakon putovanja u Meksiko 2016. i istraživanja naslijeđa Maja i Asteka, tijekom 2017. nastavlio sam istraživanje Južne Amerike. Ovaj put prešao sam rekordnih 63 150 kilometara (opseg ekvatora je oko 40 070 km). Prešao sam Ande i lutao od boemske četvrti La Boca u Buenos Airesu do Santiago de Chilea, odakle sam letio za za Uskršnji otok, poznat po svojim tajanstvenim Moai kipovima - rekao je Galić. Zanimljivo je da je Uskršnji otok od glavnog čilenaskog grada udaljen punih 3700 kilometara, kao da primjerice iz Splita letite na sjever Rusije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Slijedila je najsurovija pustinja Atacama, vožnja "Cestom smrti" u La Pazu, penjanje na čudesnu Vinicunca planinu ("Dugina planina") i posjet ostacima Inka - Tiwanaku, Puma Punku (Bolivija), te Machu Picchu i Sacsayhuaman (Peru). U samom finišu putovanja letio sam na jug Čilea, istodobno i cijelog kontinenta - preciznije grad Punta Arenas (gdje je svaki drugi čovjek hrvatskog podrijetla), te od tu nastavio za Patagoniju, gdje sam posjetio jedan od najljepših nacionalnih parkova na svijetu - Torres del Paine - otkrio je Juka. Na njegovim fotografijama mogu se vidjeti brojne znamenitosti Južne Amerike, ali i ljudi. Otkrio je da su mu portreti posebna strast, pa uskoro planira i izložbu portreta ljudi iz cijelog svijeta.

Jurica Galić suradnik je časopisa Meridijan, bloger i kolumnist "Dalmacija Danas" te predsjednik udruge TheMladichi, a trenutno kao scenarist i voditelj radi na realizaciji obrazovne serije "Nomad" koja kroz povijest, zemljopis, biologiju, ekologiju, kulturnu baštinu te zaboravljene priče i mitove predstavlja manje poznate dijelove Hrvatske.

Vecernji.ba

Vezani članci