Spasila kćer iz ralja prostitucije ušavši u 'posao'

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
U želji da je izvuče van iz zla i sama je ušla u 'posao'. Potpuno neobičan splet okolnosti i snalažljivost doveli su hrabru majku ponovno do njene kćeri.

Svjetlana, Beograđanka podrijetlom, iz Hrvatske, ušla je u pakao prostitucije kako bi iz njega izvukla vlastitu kćer. Njenu priču u svojoj je knjizi Prostitucija kroz vekove ispričao Ivan Lazarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisac je Svjetlanu upoznao slučajno kada je zatrebao uslugu njezine tvrtke. Kada joj je povjerio da piše knjigu s tematikom prostitucije, otvorila je dušu.

Laži o zaposlenju

Iz manjeg mjesta na jugu Srbije, Svjetlanina kćer Zorana uputila se na studij u Beograd potkraj 90-ih. Kada je Svjetlana, na drugoj godini studija, odlučila posjetiti kćer, dočekala ju je u "velikom stilu". Rekla je da radi u dva kafića. No, provodeći vrijeme s njom shvatila je da njenu kćer zovu sve češće i u sve neobičnije vrijeme. Gonjena sumnjama, iz kćeri je iscijedila priznanje da radi u agenciji za poslovnu pratnju, kao sekretarica.

Zoranu je, ispostavilo se, nakon financijskih problema pri studiranju "nanjušio" lukavi mladić, rekao joj je da može imati još više novca i ponudio posao. Počela je kao sekretarica, koja je shvatila da kao "djevojka" može zaraditi više. Kada je poslušala savjet majke i rekla šefu da su roditelji otkrili što radi, kući se vratila pretučena, piše Večernji list.

Tada je Svjetlana odlučila kćer odvesti u Hrvatsku, no Zorana je imala drukčije planove, pa je obavijestila majku da odlazi u Italiju, poslom. I s lažnom putovnicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelazak na drugu stranu zakona

Svjetlana, koja je u međuvremenu ostala bez posla, za pomoć se obratila nevladinoj udruzi koja se bavi trgovinom ljudima, no oni joj nisu pomogli. Potom je nesretna žena odlučila prijeći s druge strane zakona. Javila se na oglas za sekretaricu u agenciji za poslovnu pratnju.

"Prvi sam put bila na ugovaranju prodaje ženskog tijela", kazala je Svetlana koja je u nekoliko mjeseci slušala kako se preko telefona dogovara posao i biraju djevojke ovisno o godinama, boji kose, građi i veličini grudi. Kada se posao s klijentom ugovorio, pozivali su djevojke i vozače koji su ih odvozili.

Spasila gazde od uhićenja, oni joj pomogli

Kao sekretarica stekla je povjerenje djevojaka i s vremenom i gazde Vlade. Nakon što je jedne noći uspjela "nanjušiti" raciju i spasiti djevojke i gazde od uhićenja, upravo je gazdi otvorila svoje srce, priznala svoju misiju i zamolila za pomoć. I nije pogriješila jer je upravo gazda Vlado svojim kontaktima pomogao da se Zorana vrati kući. Danas su obije daleko "od ulice".

Vezani članci