Seks za jednu noć je loš po zdravlje - evo i zašto

Vidi originalni članak
Oni koji vole avanture za jednu noć nisu svjesni rizika koji one nose.

Depresija je usko povezana s avanturama za jednu noć. Osim depresije, one mogu izazvati i alkoholizam, ali i uzrokovati spolno prenosive bolesti. Mnogim istraživanjima je dokazana činjenica da je opasnost od depresije veća što je veza kraća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, avanture za jednu noć ugrožavaju i povjerenje u budućim vezama, a varanje postaje uobičajena pojava. Nedostatak obveze i povezanosti s partnerom su uzrok stresa.

S obzirom da seks za jednu noć ne nameće nikakve obveze, osobe mogu postati emocionalno slabe i tada postoji opasnost od stresa. Razlog za to je emocionalna neispunjenost.

Seks za jednu noć bez upotrebe kondoma je jako loša ideja. Muškarci i žene trebali bi, u svakom slučaju, tijekom seksa uvijek koristiti zaštitu. Razlog za to su seksualno prenosive bolesti i neželjena trudnoća.

Alkohol i droge su najgora moguća kombinacija sa seksom za jednu noć. Te supstance uništavaju seksualno iskustvo i negativno utječu na sposobnost donošenja odluka.

Zbog toga partneri stupaju u rizične odnose. Osim toga, alkohol i droge su odgovorni i za mnoge druge bolesti osim onih koje se prenose seksualnim odnosom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

broj1.hr

Vezani članci