Prostitutke u Grčkoj nude usluge za sendvić ili dva eura

Vidi originalni članak
Istraživanje sadrži podatke o više od 17,000 seksualnih radnica u Grčkoj, među kojima danas su uglavnom Grkinje nakon što je većina godinama pripadala ženama iz istočne Europe.

- Pojedine žene to naprave za tortu od sira ili sendvič koji im treba jer su gladne - rekao je Gregori Laksos, autor trogodišnje studije i profesor sociologije sa atenskog Sveučilišta Panteion za London Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je započela ekonomska kriza u Grčkoj, cijena seksa sa prostitutkom je iznosila 50 eura, sada je pala do dva eura za snošaj u trajanju do trideset minuta.

Laksos kaže kako oko 400 "očajničkih slučajeva" koje je pronašao tijekom istraživanja mogu biti "nominalni u poređenju sa tisućama drugih seksualnih radnica u Grčkoj, ali da trend nije postojao prije financijske krize". Grčke žene sada imaju udio od 80 posto među prostitutkama, a plaćeni seks je najjeftiniji u Europi.

Prema istraživanju, vidljivo je kako raste broj očajnih mladih žena koje nude najjeftiniji seks.

- Ne izgleda kao da će te brojke isčeznuti - rekao je profesor za Times. "Umjesto toga on raste u ravnomjernom i postajnom ritmu".

Prostitucija je legalna u Grčkoj, ali u zemlji ima tek nekoliko bordela sa licencom, što većinu od 18,500 prostitutki tjera na ulicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ubacite i rastući broj djevojaka koje ulaze i izlaze u zanimanje, zavisno od svojih potreba, i ukupan broj ženskih prostitutki postaje iznenađujući - rekao je spomenuti stručnjak.

Vezani članci