Pri prvom susretu muškarci gotovo uvijek gledaju oči, žene pogled spuštaju nešto niže

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Britanski su znanstvenici svoj eksperiment proveli na 52 žena i muškaraca. Pokazali su im fotografije s različitim motivima i pratili kamo će prvo pasti njihov pogled. I muškarci i žene duže su gledali fotografije žena. Dok su muškarci pogled zadržavali na njihovim licima, žene su proučavale cijelo tijelo, a kad bi i pogledale u lice, pogled je uvijek bio nešto ispod očiju, kao glavne referentne točke.

'Ovi rezultati pokazuju da muškarci i žene na svijet gledaju vrlo različito', kazao je Felix Mercer Moss, sa sveučilišta u Bristolu. Čak i kad su oba spola prisutna u istom okruženju, ono što oni vide u njemu nije isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživači ipak barem za jednu od razlika misle da imaju objašnjenje. Gledajući nekoga izravno u oči u životinjskom svijetu često signalizira agresiju. 'Što gledaš?' jedno je od pitanja koje u najvećem broju slučajeva potiče svađu i neku vrst borbe. Prema pisanju Welta, žene su po tom pitanju nešto osjetljivije i upravo zbog spriječavanja eventualnog sukoba svoje sugovornike ne gledaju izravno u oči.

Izvor: dnevnik.hr

Vezani članci