Pogledajte šokantnu sliku sa SP-a u Brazilu koja će vas rasplakati!

Vidi originalni članak
Ali kada je u četvrtak počelo prvenstvo, sve se više počelo činiti kako se sve odjednom zaboravilo. Otvaranje utakmice se pretvorilo u uzbudljiv i dramatičan susret, pun iznenađenja i kontroverzi, a slike interventne policije i štrajkaša koji su ispunili naša računala i TV ekrane samo nekoliko sati ranije, zamijenjeni su slikama radosnih navijača odjevenih u žuto-zelene dresove koji plešu i zabavljaju se do duboko u noć veseleći se nogometnom karnevalu koji je tek počeo.

No, čak i tako vesele scene s ovog događanja može zasjeniti fotografija koja se munjevito širi društvenim mrežama, a koja u stvarnosti najbolje prikazuje kakva je zapravo brazilska stvarnost, tj. kako živi većina brazilaca u gradovima gdje se održava ovogodišnje Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo koštat će Brazil nevjerojatnih 11 milijardi dolara! Brazilski prosvjednici tvrde da će se utrošeni novac teško moći „vratiti" ulagačima i donijeti korist zemlji te smatraju da se taj novac mogao potrošiti mnogo pametnije.

Fotografiju je u nedjelju podijelio britanski novinar Michael Calvin koji radi za list Independent. Kao što se može i vidjeti, slika prikazuje ženu kako kopa po kontenjeru u potrazi za hranom, dok oko nje prolaze na tisuće navijača s netom završene utakmice, koji potpuno nesvjesno da se unutra nalazi žena koja je u potrazi za svojim obrokom, ubacuju ostatke hrane i razno smeće. Tako se najbolje može vidjeti razlika između bogatih i siromašnih u ovoj „najmnogoljudnijoj naciji Južne Amerike".

Ubrzo su se našli i oni koji oprgavaju autentičnost ove fotografije, ali ona u svakom slučaju potiče na razmišljanje i nastoji probuditi obzir za druge oko nas koji su često u mnogo većoj materijalnoj potrebi od nas samih.

Stvarna slika ili fotomontaža nekog od prosvjednika, prosudite sami...

Autor: Sloboda.hr

Vezani članci