Pet najvećih muških strahova od braka

Vidi originalni članak
Iako žene o tom činu sanjaju od malena, muškarcima takva pomisao može izazvati strah, nervozu i tremu. istraživanje provedeno na uzorku oženjenih muškaraca otkrilo je kako većina pripadnika jačeg spola ima vrlo slične strahove o braku, a mi vam otkrivamo koje:

1. Bojim se da ćemo voditi ljubav na kapaljku
Pomanjkanje seksa i gubitak seksualnog apetita muškarcima je najveći strah. No seks nema nikakve veze s brakom kao takvim, a jedini način da održavate kvalitetu seksualnog života je, naravno, da vodite ljubav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka duga veza, bila ona ozakonjena ili ne ima uspona i padova za što je najviše zaslužan užurban način života, a jedino rješenje problema je održavanje strasti. Imajte na umu kako seks oslobađa od stresa, pojačava cirkulaciju i oslobađa hormon sreće.

2. Što ako naletimo na nepremostive životne prepreke?
Život je prepun prepreka. Bolest, smrtni slučaj u obitelji ili financijski šokovi samo su neki od problema koji mogu 'uzdrmati' stabilnu vezu.

No upravo u tim stvarima većina partnera postaje bliskija i iskrenija, a njihova veza jača. Ako zajedno 'pregrmite' male nedaće, zajedno ste spremni i za one puno veće.

3. Što kao prestanemo biti privlačni jedno drugom?
Kako u vezama, tako i u životu općenito sve je moguće. No kada muškarac odabere ženu s kojom želi provesti ostatak života, to nije slučajna i mala stvar.

Želite li biti sigurni da će ona mala iskra privlačnosti titrati još dugo, u vezu treba uložiti malo truda. Povremeni komplimenti kao i organizirani topli trenuci prepuni strasti vezi daju dinamiku koja je itekako važna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Što ako zapravo nismo srodne duše?
Izraz 'srodne duše' zapravo je samo pojam s filmskog platna, posebno ako ste ga izgovorili s nekoliko različitih partnera. Nitko od nas nije osuđen na samo jednu osobu s kojom može biti sretan. Tijekom života ćemo upoznati mnogo kvalitetnih ljudi s kojima imamo puno zajedničkih točaka.

Među njima će se naći i osoba s kojom želite provesti život. No to ne znači da će u vašoj vezi uvijek cvjetati ruže već da pored sebe imate osobu na koju možete računati u dobrim i lošim trenucima.

5. Što kao ispadne da smo dva potpuno različita svijeta?
Brak je drugi korak u vezi. Prvi korak pak čini faza upoznavanja u kojoj partneri uživaju u zajedničkom društvu te malo po malo počinju otvarati svoju dušu dragoj osobi.

Upravo tijekom te faze muškarac i žena otkrivaju svoje planove, želje i životne ciljeve što znači da je brak kao takav samo nastavak prirodnog slijeda. Otvoreni i iskreni razgovori jedini su način da u potpunosti upoznate osobu i shvatite što ona misli i osjeća.

zadovoljna.dnevnik.hr

Vezani članci