Ovo su namirnice koje biste trebali kupovati samo u malim pakiranjima

Vidi originalni članak

Evo o kojim je namirnicama riječ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Orašasti plodovi i sjemenke

I sjemenke i orašasti plodovi sadrže puno ulja od zdravih, nezasićenih masnoća. Činjenica je, da se namirnice koje sadrže masnoće brzo pokvare. Ove namirnice biste trebali držati u hermetički zatvorenim spremnicima na hladnom i tamnom mjestu, ali čak i ako ih čuvate na pravilan način njihov rok trajanja je nekoliko mjeseci.

2. Brašno

Bijelo brašno bi u prehrani trebalo izbjegavati kada god je moguće, barem ako ne želite na sebe "nalijepiti" neželjene kilograme. Ali sada ćete dobiti još jedan razlog da brašno ne kupujete u većim količinama. Ono na sebe privlači vlagu iz okoline i brzo se kvari.

3. Kava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravi ljubitelji kave kupuju mala pakiranja jer znaju da svježe pržena kava daje najbolji okus. Zato je preporuka kupovati onoliko kave koliko možete potrošiti u tjedan ili dva.

4. Kruh

Nije ni potrebno navoditi kako će kruh na zraku vrlo brzo otvrdnuti, čak i ako kupujete onaj koji ipak ostaje mekan duže dana, u jednom će trenutku "udomiti" plijesan. Kruh je svakako jedna od namirnica koju ćete najvjerojatnije, kupovati u količinama dostatnim za jedan dan.

Izvor: vecernji.hr

Vezani članci