Ovo su najjeftiniji načini za izbjeljivanje rublja

Vidi originalni članak
Jedan od najjeftinijih načina za savršeno izbjeljivanje rublja svakako je onaj pomoću kalijeva permanganata kojeg možete kupiti u ljekarni.

Receptura je jednostavna. U 10 litara vruće vode stavite nekoliko kristala kalijeva permanganata. Voda će postati ružičaste boje, ali neka vas to ne uplaši. Nemojte pretjerivati s količinom kako ne biste dobili tamnoljubičastu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte 200 grama deterdženta za rublje i promiješajte pa u to stavite mokro rublje. Posudu pokrijte najlonskom vrećicom ili folijom te ostavite tako 4 do 5 sati (možete i preko cijele noći). Neka vas boja vode ne zbuni, rublje će biti bjelije nego ikad. Kada ga izvadite iz pripremljene tekućine, iscijedite ga te stavite na pranje u perilicu kao i inače.

Ako ste rublje oprali prije izbjeljivanja, onda ga samo isperite i osušite. Rublje će biti besprijekorno bijelo.

Dodatni trikovi

Prilikom pranja u prašak za pranje možete dodati dvije do tri žlice sode bikarbone. Uštedjet ćete na skupim sredstvima za izbjeljivanje, a rublje će biti savršeno bijelo. Soda smanjuje tvrdoću vode pa sredstva za pranje postaju djelotvornija.
Prašak za pecivo također je dobar izbjeljivač. Jednu vrećicu istresite u prašak za pranje rublja prije pranja i promiješajte. Rezultat neće izostati.

Izvor: dnevno.hr

Vezani članci