Ovo je BiH: Masažerka prodaje tijelo u unajmljenom stanu

Vidi originalni članak
... u BiH, posebno Sarajevu, skoro bez ikakvih problema cvjeta „biznis" poznat kao najstariji zanat.

Policija u Rumuniji istražuje 33 žene, od kojih su neke poznate javnosti. Sumnja se da su zarađivale i do 10.000 funti za večer! Već u petak bi se na sudu u Bukureštu trebale pojaviti Dijana Nikoras (Diana Nicoras) te njene kolegice Lavinija Despina (Lavinia) te Ramona Popesku (Popescu), Mirela Dumitru i Georgijana Konstantin (Georgiana Constantin).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod "Merkura"

Za to vrijeme u našoj zemlji se ne staje ukraj ni prostitutkama koje pružaju „usluge za dopunu". Istraživanje koje smo proveli na području glavnog grada BiH pokazuje da je u Sarajevu posebno zanimljiv vid prostitucije putem lažnih oglasa za masaže!

Grbavica, Otoka, Ilidža, Bistrik neki su od dijelova bh. prijestonice odakle su se djevojke javljale i zahtijevale isključivo susret na njihovim adresama. Iza mnogih novinskih i internet-oglasa za „masaže" kriju se seksualne usluge koje koštaju, u prosjeku, od 30 do 500 KM!

- Klasični seks 100, oralni 50 KM. Bez perverzija i dođite sami - javio se ljubazni ženski glas na jedan od brojeva u oglasu koji smo jučer pozvali.

Naša sagovornica kazala nam je da se nalazi na Otoci te da će sačekati kod Trgovačkog centra „Merkur".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ja sam diskretna djevojka. Ne idem na adrese i ne volim da me ljudi viđaju s mušterijama. Uvijek kažem kod „Merkura" pa onda telefonom objasnim gdje se nalazi stan - kazala je naša sugovornica na početku razgovoru u njenom stanu.

Stan u ulici na Otoci unajmila je za pružanje seksualnih usluga jer, kako je kazala, živi s djetetom i majkom.

- Gazdarica stana zna čime se bavim. Izašla mi je ususret i iznajmila mi je stan. Plaćam kiriju da bih mogla zarađivati - kazala je Aida, koja se tako predstavila.

Sve vrijeme razgovora zvonili su joj mobilni telefoni. Kaže da ima mnogo mušterija. Pitali smo je zašto se bavi ovim poslom te zašto u oglasima objavljuje da pruža usluge masaže.

- Meni treba novac, a ovo je najlakši i najbrži način da zaradim. Radila sam četiri mjeseca u kafani bez plaće. Teški su Bosanci kad popiju, onda moraš trpjeti svašta. Što se tiče oglasa, to je postala javna tajna da se ispod masaža uvijek krije nešto više - ispričala je Aida.

Mušterije čekaju

Također, kazala je da bi voljela da jednog dana u BiH prostitucija bude legalizirana.

- Za sada nisam imala problema s policijom. Ne mogu oni iz čista mira ulaziti ljudima u kuću, kako znaju da ti i ja nismo u braku - navela je Aida.

Na kraju razgovora, ponudila je svoje „usluge" i našem novinaru. Nakon negativnog odgovora, zamolila nas je da napustimo stan jer su je čekale mušterije...

Policija je nemoćna

Iz MUP-a Kantona Sarajevo već godinama dolaze ista objašnjenja kao odgovor na upite o prostituciji. Odgovori se svode uglavnom na to "da se prostitucija s ulica preselila u stanove te da policija nema mnogo mogućnosti".

Dnevni avaz

Vezani članci