Otkriveno je što muškarce najviše užasava u starenju

Vidi originalni članak

Muškarci i žene žele zauvijek ostati mladi, ma kako nerado govorili o tome. I dok se o ženama i starenju govori često, ponajviše zbog prateće industrije, o muškom starenju malo se raspravlja, a još manje istražuje. No, i muškarci se boje starenja, jednako kao i žene, samo što o tome gotovo nikada ne govore, javlja Daily mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britansko istraživanje provedeno na dvije tisuće muškaraca  pokazalo je da muškarci više strahuju od ćelavljenja, nego od impotencije, lošeg zadaha, debljine i problema s vidom.Ćelavost je glavni nedostatak starenja za čak 94% ispitanika, dok se impotencije boji njih 89%.

Muški strahovi

94% ispitanika strahuje od gubitka kose

89% muškaraca se boji impotencije

75% ih se brine zbog sijede kose

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64% muškaraca se boji debljanja

61% muškaraca strahuje od gubitka zuba

45% muških ispitanika se boji slabljenja vida i debelih naočala

31% ispitanih se boji gubitka sluha

24% muških ispitanika strahuje zbog lošeg zadaha

Dok se ćelavljenje u žena smatra tragičnim stanjem, od muškaraca se očekuje da se nose s njim, kaže psihoterapeutkinja Toni Mackenzie. Dodaje kako ćelavljenje može biti vrlo stresno, teško ga je sakriti, a muškarci pogođeni gubitkom kose više su izloženi izrugivanju od onih koji su se, primjerice, udebljali ili posijedili. „Od muškaraca se očekuje da uvrede otrpe s puno humora, ali taj pritisak može ostaviti traga na muško samopouzdanje koje se može odraziti na fizičko i psihičko zdravlje."