Otkriven seks užas u zagrebačkoj školi: Ušli su u WC i zatekli prizor iz pakla

Vidi originalni članak
Naime, škola je prošli tjedan doznala kako se u prostorijama WC-a odvija neka vrsta seksualnog uznemiravanja - stariji dječaci mlađe su tjerali da simuliraju seks. Djeca su se povjerila profesorici, a škola je potom odmah reagirala. Trenutačno se provodi istraga.

Učenici koji su sudjelovali u zlostavljanju su kažnjeni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Mi smo postupili prema važećim protokolima, ispitali učenike, načinili bilješke te nakon dobivenih informacija obavili razgovore s roditeljima. Ovaj tjedan održavali smo roditeljske sastanke s razredima koji su sudjelovali u događanjima, održane su sjednice razrednog i obiteljskog vijeća te su učenici kažnjeni. Učenike koji su sudjelovali u navedenim radnjama pratit ćemo i dalje te će stručne službe škole nastaviti raditi s njima', rekla je ravnateljica škole za 24sata.

Za zlostavljanje su odgovorna petorica učenika osmih razreda te dva ili tri učenika petih i šestih razreda.

Sve se događalo u WC-ima

‘Mi smo ispitali sigurno 40-ak učenika dok nismo doznali o kome je riječ. Sve se odvijalo u WC-ima u koje učitelji ne ulaze. Čim smo otkrili da se nešto događa, pristupili smo rješavanju situacije, a učenici su kažnjeni najstrožom sankcijom', rekla je ravnateljica te objasnila kako su incidenti okarakterizirani kao uznemiravanje, jer nije bilo skidanja i diranja djece po intimnim dijelovima tijela.

‘Svi smo radili prekovremeno da bismo što prije došli do informacija te ispitali što više učenika i obavijestili njihove roditelje', kazala je ravnateljica.

Vezani članci