Otkrijte četiri tajne za uspješan brak

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Znanstvenica Terri L. Orbuch proučavala je 373 para više od 20 godina i svoje je rezultate istraživanja objavila u novoj knjizi 4 Simple Steps to Take Your Marriage from Good to Great. Pa krenimo:

● Razumijevanje potreba


"Glavni razlog za raspad brakova nisu sukobi, komunikacijski problemi ili seksualna nekompatibilnost" tvrdi Terri L. Orbuch. "Riječ je o frustraciji, svakodnevnim razočarenjima zbog onoga što su muškarci ili žene očekivali i onoga što su na kraju dobili - to je za vezu najštetnije" nadodaje znanstvenica. Možda jedan od partnera očekuje više pažnje ili mu je potrebno više slobodnog vremena. Potrebno je imati razumijevanja za potrebe onog drugog.

● Iskazivanje ljubavi


Muškarci koji od svojih supruga dobivaju pažnju, poštovanje i ljubav dvostruko su više sretniji u braku od onih koji to ne dobivaju i često znaju govoriti da su u sretnom braku. Muškarci čak više od žena trebaju potvrde ljubavi, tvrdi Terri L. Orbuch. Žene često i od prijatelja dobivaju pažnju, komplimente... Muškarci baš i ne. Uostalom, muškarac koji od svoje supruge dobiva ljubav i pažnju vratit će dvostruko.

● Deset minuta dnevno


Romantična noć jednom tjedno preporuča se parovima za uspostavljanje bolje povezanosti ali ponekad je dovoljno 10 minuta dnevno za razgovor ali ne o djeci, obavezama, računima, problemima... Obostrano razumijevanje ne tiče se samo situacija kada su neki problemi u pitanju. Sve što će vam pomoći da bolje upoznate jedni druge pridonosi zbližavanju.

● Fokusirajte se na ono dobro


Ako mislite da je najbolji način za bolje odnose, vezu i brak to što ćete prepoznati problem i raditi na njemu - u krivu ste. Najučinkovitiji način za poticanje zabave i strasti je dodavanje pozitivnosti u odnos. Ta pozitivna energija motivira, svi se osjećaju dobro i u tom smjeru se veza kreće. Ovo ne znači da treba izbjegavati probleme ali potrebno je fokusirati se i na ono dobro u braku. Ako želite sretniji brak pozitivne strane trebaju prevagnuti, objašnjava Orbuch, prenosi webmd.com.

Vezani članci