Nema bolje policije od hrvatske policije: 'Hoćete li puhati? Halo! Pa ja sam pješak, hvatajte auto koji me skoro pregazio'

Vidi originalni članak
Ponekad iste stvari ne vidimo i istim očima, u što se uvjerio i ovaj građanin Zagreba. Na svojem Facebook profilu opisao je čudnovat događaj s hrvatskom policijom. Događaj za koji nismo sigurni je li bi se smijali ili plakali.

Nakon što je ovaj čovjek, kako opisuje događaj na Facebooku, skoro zgažen dok je prelazio zebru u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, ispred očiju policajaca koji su u to vrijeme mjerili brzinu na tom mjestu, morao je puhati. Naime, policajcima se pješak učinio alkoholiziran, a automobil koji ga je umalo zgazio njima pred nosom dok je pokušavao izbjeći policijski radar, nije ih nimalo zabrinjavao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte kako je šokirani građanin opisao svoj susret s automobilom, zebrom, policijom i alkotestom. Radi lakšeg razumijevanja događaja napravio je i fotografiju mjesta događaja s crtanim prikazom pozicije njega, automobila i policije.


"Nijedne nema bolje od naše Policije!

Dakle, prelazim ja Zvonimirovu preko zebre (označeno brojem 3), na poziciji broj 1 policajka mjeri brzinu autima koji nadolaze, njen kolega dremucka u autu na poziciji broj 2... sivi - neko japansko vozilo je primijeti i naglo promjeni traku i krene na mene na zebri... Ja se uzmaknem u zadnji tren i krenem vikati ajoj.... Policajka ne kuži i ja joj kažem: Halo! Pa onaj lik me skoro zgazio! Na što će ona da "nemre" gledati brzinomjer i što se događa iza nje. I tu se ukaže njen kolega i pita mene u čemu je problem. Ja mu "velim" da je problem u tome da me skoro zgazio lik u sivom autu koji eto tamo stoji na crvenom svjetlu na križanju s Harambašićevom i da bi bilo zgodno da krene za njim.

Na to će on meni da mu se činim pod utjecajem alkohola i da li sam voljan pristupiti alkotestiranju. Na to ja njemu: Halo! Pa ja sam pješak, on će: "Nema veze puši!" I ja napušem 0 posto alkohola. Onda on reagira na to razočaran rezultatom i kaže meni da mu dam osobnu. Ja njemu halo!!! Lik koji me skoro pregazio na pješačkom prijelazu odlazi a vi želite mene alkotestirati. Molim vas vaš broj sa značke i vaše kolegice i da mi po zakonu pokažete vaše službene iskaznice. Na to on meni: "Nemoj da te privodim!" Zašto, pitam ja, a on će: "Zbog napada na službenu osobu". Ja "velim", od kad je zakonski osnovan upit i vaša obaveza da se legitimirate "napad na službenu osobu", a, on će: "Bit će kad to ja stavim u zapisnik i moja kolegica potvrdi! Mi smo uvijek u pravu. Ajd sad bježi doma i da te više ne vidim!"... I evo mene doma...

Dnevno.hr

Vezani članci