Muškarci i žene ne gledaju isto na prevaru

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Opet se prigodničarski pisalo o prijevarama, bilo fizičkim ili emotivnim, o tome treba li oprostiti ili ne, kao i o tome tko lakše oprašta - muškarci ili žene.

Većina istraživanja (rezultati jednog od njih objavljeni su nedavno i u stručnom časopisu "Psychological Science") pokazuju da žene i muškarci na potpuno različit način doživljavaju prijevaru, kao i to da ju ne opraštaju jednako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Muškarci ne opraštaju prevaru... pogotovo ako je bilo seksa

Prema tim ispitivanjima, žene su ponekad čak i spremne oprostiti vanbračne izlete svojih supružnika, no muškarcima to ipak ide malo teže. Izgleda da su muškarci načelno možda i prihvatili ideju o ženskoj emancipaciji i ravnopravnosti, ali su - negdje u podsvijesti - ipak zadržali stari stav prema ženskoj nevjeri.

Za prevarenog muškarca to je prije svega - uvreda za njegovu muškost! Muškarcima je seksualna komponenta ženine prijevare vrlo bitna. Zato će muškarca, kad ulovi ženu u nevjeri, ponajprije uzrujati seks u koji se upustila njegova partnerica, a tek onda činjenica da bi se ona mogla zaljubiti u novoga izabranika.

Studija nudi i objašnjenje za ovaj fenomen: muškarci su kroz stoljeća razvili ovakav oprez i odbojnost prema seksualnoj prevari jer žele biti sigurni da su zaista očevi svoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žene više brinu emocije?

Prema istoj studiji, žene brinu neke druge brige: njih više zanima da li je njihov partner predan obitelji. Žene razmišljaju i boje se jesu li se njihovi muževi zaljubili u ljubavnicu, jer je za njih emotivna veza s drugom ženom daleko veća prijetnja od seksualnog aspekta.

Upravo zbog toga žene češće praštaju fizičku nevjeru nadajući kako se ona nikada više neće ponoviti, dok muškarci to u većini slučajeva ne rade.

I muškarci i žene varaju zbog uzbuđenja

Inače, naši vjerni čitatelji znaju da smo već pisali o tome zašto varaju žene, a zašto su nevjerni muškarci. Nova istraživanja još su jednom potvrdila ono što smo vam već rekli: razloga za varanje ima puno, a jedan od najčešćih je osjećaj dosade koji obuzme ljude u stalnim vezama.

Naime, i muškarci i žene u izvanbračnim avanturama često traže uzbuđenje, pažnju i nježnost. Vjerujem da ova izjava ipak više čudi pripadnike "jačeg spola", je su dugo smatrali da imaju monopol na nezrelo ponašanje.

Hm, uzbuđenje, pažnja i nježnost? Pa zar ne bismo to trebali tražiti uz svojeg starog partnera? Naravno da bismo trebali...

Ali onda to znači i da bismo se morali potruditi i boriti za svoj brak. Potraga za uzbuđenjima "sa strane" ipak je lakši izbor, iako su posljedice najčešće takve da svima na kraju prisjedne sve ono što su od ljubavnika dobili - ako je to uopće i bilo vrijedno truda!

izvor: sretneveze.com

Vezani članci