Muškarci i žene imaju različita iskustva seksualnog uzbuđenja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Kada je u pitanju seksualno uzbuđenje, ženski um i tijelo nisu u tolikoj harmoniji kao muški, objavljeno je u časopisu Archives of Sexual Behavior

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Željeli smo otkriti koliko su povezana subjektivna iskustva seksualnog uzbuđenja i njihova fiziološka genitalna reakcija, te da li postoje neke razlike u tome između spolova, objasnila je jedna od znastvenica koje su radile na istraživanju Meredith Chivers, profesorica psihologije na Sveučilištu Queen's u Kanadi.

Rezultati su pokazali kako je kod muškaraca seksualno uzbuđenje 66 posto vremena bilo poravnano s tjelesnom reakcijom dok su kod žena dvije radnje bile usklađene samo 26 posto vremena.

- Primjetili smo kako žene osjećaju adekvatnu genitalnu reakciju ali tvrde da se ne osjećaju seksualno uzbuđene,- pojasnila je Chivers.

U svakom slučaju pretpostavlja se kako žene i muškarci imaju različita iskustva seksualnog uzbuđenja.

- Za muškarce je to iskustvo usko povezano sa fiziološkom reakcijom dok za žene to nije tako.-zaključila je Chivers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U korist ovog istraživanja govori i studija iz 2003. godine kada je dokazano da je muško uzbuđenje povezano s njegovom seksualnom orijentacijom, odnosno da homoseksualce uzbuđuju slike muškaraca, a heteroseksualce slike žena, dok s druge strane žene podjednako uzbuđuju slike muškaraca i žena bez obzira imaju li lezbijskih sklonosti ili su heteroseksualke.

Vezani članci