Lijepa Mostarka Ornela Vištica: Moja prva uloga za BBC najsretniji je trenutak u dosadašnjoj karijeri

Vidi originalni članak

Ornela Vištica dobila je svoju prvu, pravu međunarodnu priliku. Glumica zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, publici najpoznatija zbog uloga u domaćim sapunicama, angažirana je u visokobudžetnoj britanskoj miniseriji "Love, Lies And Records" koja je snimana za BBC One, objavio je Jutarnji.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O kakvom projektu je riječ, osim toga, naravno, što iza njega stoji najjača javna radiotelevizija u Europi, poznata po svom dramskom programu, možda najbolje govori činjenica da ova šestodijelna serija stiže iz pera BAFTA-om ovjenčane scenaristice Kay Mellor, a glavnu ulogu tumači Ashley Jensen ("Catastrophe", "Ugly Betty", "Extras"...).

Vištica je dobila sporednu ulogu Slovenke, čiji lik se pojavljuje u posljednjoj epizodi, a sveukupno je u Velikoj Britaniji provela sedam dana na snimanju tijekom svibnja. Kako je "Love, Lies And Records" upravo završila sa snimanjem, Vištici je napokon dozvoljeno da progovori o svom prvom međunarodnom glumačkom angažmanu.

- Ovo mi je bio možda jedan od dva najsretnija mjeseca u životu, što se tiče posla. Kada sam se vratila iz Leedsa, gdje se serija snimala, htjela sam se popeti na najveću planinu i podijeliti s cijelim svijetom koliko sam sretna, a morala sam šutjeti. I to mi je bilo tako teško, iako čovjek ponekad treba i odšutjeti. Ali ja ne znam ništa dugo držati u sebi, što je moj problem i inače. I u životu i u poslu. Volim dijeliti radosne vijesti, ali i tugu, jednostavno sam takva osoba - kazala je za Jutarnji list ova 27-godišnja Mostarka. Iako je od snimanja prošlo više od mjesec dana, još uvijek je pod dojmom svega što joj se dogodilo, a dogodilo joj se prilično rano, posebno ako gledate iskustva naših glumaca koji su zakoračili u strane produkcije kada su već dobrano zakoračili u 30-e.

- Čvrsto vjerujem da se - ako radimo dobre stvari u životu i ako smo dobri prema sebi i prema drugima - snovi ostvaraju. Ja se čak ne mogu nazvati ni ambicioznom osobom, nemam velike apetite, ali naravno, imam svoje želje i snove. No za tim snovima neću trčati, nisam taj tip, ja ću radije čekati i ako se dogodi, dogodilo se. Mnogo mi se puta do sada dokazalo, kada sam bila veći čovjek, meni su se vrata otvorila. U poslovnom ili privatnom smislu, bez da sam ih ja krenula ciljano otvarati, kazala je Vištica.

Vezani članci