Saznajte zašto se više nikad nećete pitati što kuhati danas

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Dobrodošli u našu novu rubriku “Kuham”. Koliko vam se puta dogodilo da pomislite da je jednostavnije napraviti ručak, nego smisliti što kuhati? Budući da se nama to stalno događalo, došli smo na ideju da pišemo prijedloge jednostavnih i brzih 5 jela, za 5 dana u tjednu.

Uz recepte očekuje vas i popis namirnica koje možete pripremiti za vikend tako da ne trebate tijekom radnih dana obavljati kupovinu. Obećajemo vam da će uz ovu rubriku život biti toliko lakši, ali i ukusniji.

Znamo da nedjeljom svi volimo odmarati, ali ako osmislite plan kuhanja za nadolazeći tjedan i obavite kupovinu namirnica ući ćete potpuno opušteni u novi radni tjedan, a plodove svog nedjeljnog plana ubirat ćete svaki sljedeći dan.

Nadamo se de će vam planiranje obroka s nama uskoro postati omiljena aktivnost uz nedjeljnu jutarnju kavu. :)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. 1. Ponedjeljak - Tjestenina s cherry rajčicama i feta sirom
  2.  
  3. Začinite ponedjeljak jelom koje je tako brzo postalo viralni hit. Svi na društvenim mrežama su poludjeli za ovim jelom, a kako i ne bi kada je tako jednostavno i tako ukusno. U međuvremenu se pojavila i ova verzija koja će vam oduzeti manje vremena,  a poklonit će jednak užitak.
  4. U nastavku pogledajte video koji će najbolje objasniti postupak pripreme.
  5.  
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

2. Utorak - Gulaš s rižom

Ovo tradicionalno jelo je idealan izbor u ovim hladnim danima. Savršeno se slaže s različitim prilozima te uvijek pripremimo veću količinu, dovoljnu za 2 dana. Prvi dan bismo ga poslužili uz rižu, a drugi uz pire krumpir. Također, prvi dan možete napraviti zelenu salatu s dodatkom cherry rajčica, dok drugi dan možete servirati salatu od svježeg kupusa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3. Srijeda - Gulaš s pire krumpirom

Kažu da je srijeda mnogima najteži dan u tjednu jer smo već pomalo umorni, a vikend nije tako blizu. Ipak, ovu srijedu ćete dočekati s osmijehom jer imate spreman ručak od jučer. Sve što trebate je napraviti pire krumpir i kupus salatu.

4. Četvrtak - Zapečene tortilje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj video sve nas, stare ljubitelje tortilja je jednostavno ostavio bez teksta. Mislili smo da sve znamo i onda se pojavio ovaj trik. Vjerujem kako smo se svi zapitali "Kako mi to nije prije palo na pamet?". Moram priznati da sam probala verziju s videa i ODUŠEVILA SAM SE. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5. Petak - shakuska

Sigurno i vi kao ja u posljednje vrijeme stalno viđate ovo zanimljivo jelo. Moram biti iskrena i priznati da ga nisam prije probala, ali hoću. Nadam se zajedno s vama. :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

POPIS NAMIRNICA ZA 2 OSOBE:

400 g tjestenine po želji

500 g cherry rajčica

200 g feta sira

1 kg luka

500 g mrkve

500 g junetine bez kosti

500 g riže

1 kg krumpira

8 tortilja

250 g piletine

Zelena salata (po želji)

Rajčica (po želji)

300 g crvene paprike

200 g špinata

400 ml umaka od rajčice

4 jaja

200 g sira (po želji)

Potrebni začini: sol, papar, maslinovo ulje, svježi bosiljak, češnjak, Vegeta, lovorov list, brašno, origano, peršin, crvena paprika, timijan

Nadamo se da smo vam olakšali i uljepšali nadolazeći tjedan. Uživajte u brzim receptima tijekom tjedna, a vikend rezervirajte za dostavu. ;)

Vezani članci