Jesu li ovo razlozi zbog kojih birate pogrešne muškarce?

Vidi originalni članak
Stručnjaci objašnjavaju zbog čega to radite, ali i kako to promijeniti.
Nije rijetkost da inače pametne žene biraju muškarce koji su potpuno pogrešni za njih pa onda u ljubavi pate i zapravo ispadaju glupe. U čemu je problem? Tim su se pitanjem pozabavili stručnjaci za ljubavne veze i seks.

Nerazumno ponašanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nerazumno ponašanje je ono u kojem žena, kažu stručnjaci, u potpunosti odbaci oprez i dopusti si da se doslovce 'navuče' na muškarca koji nije dobar za nju i koji može biti opasan. Žene su bez sumnje mogle ranije uočiti upozoravajuće znakove, ali su ih odlučile ignorirati i živjeti u iluzijama. Kako tumače stručnjaci za veze, žene žele ljubavnu priču iz bajke pa u vezu ulaze s nerealnim očekivanjima u pogledu braka ili dugotrajnih veza. One žele da im taj muškarac iscijeli rane i traume. Ali stvari ne idu tako; osobe same moraju odraditi taj posao jer je to preduvjet za sretnu vezu.

Ostanak u lošoj vezi

Stručnjaci pojašnjavaju kako su žene biološki i kulturološki određene da budu spasiteljice i njegovateljice. Seks je kod žena povezan s potrebom svijanja obiteljskog gnijezda, a kod muškaraca s užitkom. Muškarci su češće poligamni, a žene su češće monogamne. Kada se žena zaljubi u muškarca, ona želi ostati s njim. Zato joj je teško prekinuti s njim jer je u svojoj mašti već izgradila obitelj i dom. On nije i daje joj to do znanja, ali ona vrlo često nema snage to prihvatiti i ostaje s njim, navode stručnjaci.

Strah od samoće

Tisućama godina žene su financijski ovisile o muškarcima pa su i danas programirane da vjeruju da je njihova vrijednost kao ljudskog bića vezana uz to imaju li muškarca pored sebe ili ne. Još uvijek takve stavove propagiraju mediji, religija i marketing. Kad žena nema muškarca pored sebe, društvo joj nameće dojam da nešto s njom nije u redu, a to misli i ona sama. Dakle, jednim dijelom žene pristaju na loše veze zbog straha od samoće ili, bolje rečeno, zbog straha od osude društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

tportal.hr

Vezani članci