Jadran ostavlja bez daha, no ostavljaju i njegove cijene: Komad torte 45 kuna

Vidi originalni članak
Jedna je turistica na otoku Kaprije fotografirala cjenik na kojem ju je šokirala visoka cijena porcija torte od sira.

'Na moment sam pomislila da sam u centru Pariza, ili možda Tokya, ili pak Helsinkija. Ali jok, u malom dragom Kapriju cheesecake ni manje ni više nego 45 kuna. Oooo mama mia!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, PDV na turizam od ove godine je 10 posto, no čak ni to, nije uspjelo sniziti cijene. Možda je upravo zato pao broj hrvatskih turista koji se odlučuju za putovanje. Naime, Institut za turizam proveo je istraživanje o turističkim aktivnostima Hrvata. Od 100, njih čak 51 ne putuje zbog financijskih razloga.

Koliko daleko cijene mogu otići pokazuje i primjer iz Dubrovnika. U jednom lokalnom kafiću, doduše na sjajnoj poziciji na samoj Placi, cijene su ravne onima u Parizu, Rimu ili Veneciji. Štoviše, neke su još i više. Capuccino ondje stoji 31 kunu, bočica od 2,5 dl mineralne vode 28 kuna, veliki machiato 26 kuna, Coca cola 33 kune.

Istina je da Dubrovnik ostavlja bez daha, no ostavljaju i njegove cijene. Neki će cijene dubrovačke kave usporediti s onom u Caff Florianu Veneziji gdje je najjeftinija kava 3,5 eura, a cijene se penju i do 20-tak. To jedna od najstarijih kavana na svijetu koja je ondje od 1720. godine i gdje će vas poslužiti vrhunsko osoblje.

Osim toga na Trgu sv. Marka može se popiti espresso i za 2 eura, a ni bočica vode (od pola litre) ne stoji puno više od toga.

Kako god bilo, o dubrovačkim cijenama pročulo se i u Sloveniji jer su tamošnji portali prenijeli priču pod naslovom 'S ovakvim računima se turisti vraćaju iz Hrvatske'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VLM

Vezani članci