Evo što vaš grudnjak govori o vašoj inteligenciji

Vidi originalni članak
Grudi

Kada čujete komentar kako je neka žena 'obdarena', pomislite li da je riječ o veličini njezinih grudi ili kapacitetu mozga? Pretpostavite li da se radi i o grudima i o mozgu, bit ćete u pravu, barem tako tvrdi istraživanje provedeno na University of Chicago. Sociolozi su skupini od 1.200 žena dali testove inteligencije. Rezultati su pokazali kako su žene s većim grudima u prosjeku imale 10 bodova više od ostalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Struk

Osobe s tanjim strukom živjet će duže, kaže studija objavljena u časopisu Archives of Internal Medicine. Prema istraživanju, veći opseg struka je povezan s većim rizikom smrtnosti. Pipaziti osobito trebaju žene.

Pupak

Mjesto gdje se nalazi pupak može ukazivati je li osoba bolji plivač ili trkač, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu International Journal of Design and Nature and Ecodynamics, osoba kojoj je pupak postavljen više ima i više postavljen centar za ravnotežu te duže noge i zato će brže trčati. Oni kojima je niže postavljen pupak, brže će plivat jer imaju duži torzo.

Bokovi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema istraživanju koje je proveo University of Leeds, a u kojem su sudjelovale žene između 18. i 26 godina, žene koje imaju šire bokove imaju i više seksualnih partnera te avantura za jednu noć.

Bedra

Osobe s debljim bedrima imaju manji rizik od obolijevanja od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2, navodi se u istraživanju objavljenom u časopisu British Medical Journal.

Kosa

Crvenokosi ljudi jače osjećaju bol, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u časopisu Journal of American Dental Association. Znanstvenici su otkrili da je genetska mutacija koja je odgovorna za crvenu kosu povezana s načinom na koji mozak procesuira bol. Osim toga, nedavna studija objavljena u časopisu Nature Genetics pokazala je kako ne postoji veza između boje kose i inteligencije.

Izvor: net.hr

Vezani članci