Devet zabavnih činjenica o Hrvatskoj koje će vas nasmijati

Vidi originalni članak
#1 U redovima u trgovinama najviše se guraju umirovljenici. Niste znali da gospođa od sedamdesetak godina još uvijek u nogama ima takav sprint. Kada se otvara nova blagajna, ona radi piruetu s kolicima, odgurujući vas kao da ste perce. Kada je pitate gdje točno žuri s obzirom da je u mirovini, ignorira vas i nastavlja vaditi stvari iz kolica.

#2 Javno je znano da je propuh (zastrašujući nalet vjetra između dva otvorena prozora) u Hrvatskoj odgovoran za desetke tisuća slučajeva bolesti godišnje. Riječ je o bolestima poput: virusne upale ušiju, bronhitisa, upale moždane ovojnice, reume, 'napuhavanja' (koje još uvijek nema svoj znanstveni naziv), migrene i sl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

#3 Hrvatski mladenci na vlastitoj svadbi ne poznaju najmanje 10 osoba, a ta se brojka ponekad penje i do 100. Iako prije svadbe nemaju novaca da odu na večeru u restoran, na svadbu potroše toliko koliko bi im trebalo da kupe solidan rabljeni auto i nadaju se da gosti neće biti škrti kod darivanja. Netko od roditelja zadužen je da cijelu večer pazi na kuverte s novcem.

#4 Kad vas u Hrvatskoj netko opsuje, to ne znači da vas ne voli. Psovka može biti znak afiniteta, čak i ljubavi. Najbolje je promatrati sugovornikov izraz lica dok psuje; ako mu je lice zgrčeno i pljuje dok priča, vjerojatno je da se na vas ljut pa je pametno pobjeći. Ako je pak nasmiješen i tapša vas po ramenu, spominjanje vaše majke u psovci je izraz dobrohotnosti.

#5 Kad susjedima kažete da selite u Irsku ili Njemačku, oni po vama šalju domaće kobasice i slaninu za svoju djecu.

#6 Radnim danom u radno vrijeme u Hrvatskoj su kafići puni. Na kavama se ljudi obično, uz cigaretu, dvije, žale jedni drugima kako ne mogu pronaći posao i moraju 'žicati lovu od staraca'. Nakon prve imaju dogovorenu i drugu kavu. Svatko u Hrvatskoj poznaje barem jednog vlasnika kafića i barem je jednom rekao da je to 'posao koji nikad ne propada'.

#7 Svi se kunu da ne slušaju narodnjake, ali znaju svaku riječ 'jer ih slušaju drugi'. U noći sa subote na nedjelju ne možete spavati jer iz susjednog stana, uz zvukove harmonike, dopiru stihovi poput 'Ispred kuće metar drva, ti si moja ljubav prva'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

#8 U Hrvatskoj živi oko 3 milijuna nogometnih izbornika i gotovo jednako toliko rukometnih. Broj vaterpolo izbornika nešto je manji, kreće se oko milijuna.

#9 Kada netko u društvu spomene Drugi svjetski rat, razvit će se žučna rasprava koja može rezultirati i fizičkim obračunom ili svađom uz povike 'komunjaro' ili 'svinjo fašistička'. Ako je društvo u kafiću, u raspravu ili obračun uključit će se i susjedni stolovi. Kada pak netko u društvu spomene ekonomiju, svi nastave piti svoje pivo kao da ništa nisu čuli.

Izvor: croexpress.eu

Vezani članci