6 tipova ljubavi: Kakva ljubav stanuje u vašoj vezi?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Važno je znati da nije razlika u jačini već u načinu na koji volite. Kad vas netko ovlaš poljubi u čelo i miluje po glavi jednako je snažno iskazivanje ljubavi kao i kad vas strasno stisne uz vrata želeći dug i neobuzdan poljubac.
1. Eros - strasna ljubav

Ljubavnici koji uživaju u Erosu žele strast, trnce, psihičku i fizičku privlačnost. To je prekrasno uzvišeno stanje, osjećate se kao da je to ljubav života ali teško je održavati tu razinu elektriciteta u zraku. Kada uzbuđenje počne opadati, nemojte misliti da nema više ljubavi, ona je samo skrenula nekim drugim, mirnijim stazama.
2. Pragmatična ljubav

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako volite pragmatično, to je onda racionalna ljubav, a vezama se pristupa s puno razmišljanja. Pragmatični ljubavnici se zaljubljuju u osobe koje ima odgovaraju po statusu, edukaciji, profesiji, prihodu i sličnim parametrima. Nisu baš romantični...
3. Agape - nesebična ljubav

Znate ono kad biste nekom dali sve od sebe, bez obzira kakve žrtve pritom morate podnijeti, to je nesebična ljubav ili "božanska". Agape ljubavnici nesebično daju, a ne traže ništa zauzvrat, što opet nije dobro za zdravu vezu.
4. Prijateljska ljubav

Ovakva ljubav većinom počinje od čvrstog prijateljstva. Ljubav dolazi postupno, a seksualna intimnost je često zanemarena naspram prijateljskog odnosa. Ipak, pokušajte unijeti malo više strasti.
5. Luda ljubav

Oni vole igru i stalno teže uzbuđenju. Lov im je najveći užitak, ali se dalje u vezi i braku ne trude toliko. Luda ljubav je teško održiva, stalno ćete se morati igrati lovice!
6. Manijakalna ljubav

Sjećate se Glen Close u filmu "Fatalna privlačnost"? Bila je posesivna, ljubomorna i ovisna. Takva ljubav sa sobom nosi puno problema, nije zdrava i vjerojatno je da će završiti krahom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: She.hr

Vezani članci