6 savjeta za uspješnu kupovinu madraca

Vidi originalni članak

1. Novi madrac kupuje se svakih 7 do 9 godina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se radi o manje kvalitetnom, istrošenom modelu na kojem loše spavate i koji vam uzrokuje bolove u leđima, onda ga je potrebno i prije zamijeniti.

2. Ne štedite na madracu

od kupnje imajte na umu da najjeftiniji modeli najkraće traju i zato je dobro investirati u kvalitetniji madrac. Ovi jeftini uglavnom u sebi imaju manje kvalitetne opruge i obloge. Kada se unutarnja i vanjska obloga istroše, osjećat ćete kako opruge 'iskaču' i bodu vas čim legnete na krevet.

3. Obratite pažnju na položaj u kojem spavate

Osim svoje visine i težine koji su najvažniji faktor kod kupovine madraca, nikako nemojte zaboraviti na omiljeni položaj spavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako spavate na boku treba vam madrac koji podupire svu težinu vašeg tijela i prilagođava mu se. Ne kupujte previše tvrd model jer on postaje neudoban kod ovakvog položaja spavanja. Madrac punjen memorijskom pjenom ili standardni madrac s nad-madracom od memorijske pjene idealno su rješenje za vas.

Ako spavate na trbuhu izbjegavajte madrace s memorijskom pjenom. Umjesto njih birajte modele s čvrstom površinom i gustom opružnom jezgrom.

Ako spavate na leđima onda vam je potreban miks između prva dva modela. Tražite madrac koji će dati potporu vašoj kralježnici, istovremeno čvrst i prilagodljiv kralježnici. Idealno rješenje mogao bi biti madrac s oprugama i oblogom od memorijske pjene.

4. Testirajte madrac

Obavezno prije kupovine testirajte madrac. Preporuča se da nekoliko minuta ležite na leđima, zatim na lijevom i desnom boku te naposljetku nekoliko minuta na trbuhu. Razmislite o tome je li vam ugodno na madracu ili je tvrd, imate li dovoljno potpore ili je previše mekan pa 'utonete' u njega.

5. Pažljivo birajte gornju oblogu i dekorativnu navlaku

Madraci s oblogom od pjene ili lateksa zadržavaju tjelesnu toplinu, pogotovo ako su mekani i tijelo vam utone u njih. Računajte da bi vam zbog toga moglo biti vruće na ovakvim modelima. Oni imaju i svoje dobre strane - antimirkobni su, otporni na grinje i plijesan te zbog toga odlični za osobe s alergijama.

Ako ste skloni alergijama, a želite standardan madrac s oprugama, obavezno ga kombinirajte s anti-alergenskom dekorativnom navlakom.

6. Nemojte zaboraviti na partnera

Ponekad je jednostavno nemoguće pronaći madrac koji će odgovarati vama i vašem partneru. Ako imate veliki bračni krevet, razmislite o opciji da u okvir stavite dva različita manja madraca umjesto jednog velikog.

Na taj način i dalje ćete spavati u istom krevetu, ali svatko na svom madracu koji odgovara vašim potrebama.

Izvor: zadovoljna.hr

 

 

Vezani članci