Reakcija Trebinjaca na uhićenje ‘balkanskog kralja droge’

Vidi originalni članak

... top-vijest. Oni malobrojni koji su bili spremni komentirati uhićenje nisu željeli da im se spominje ime, piše Dnevni avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi se slažu da ga je trebalo uhititi, možda i prije, ali da je sve to na višem nivou.

"Neka odgovara za ono što je uradio. Strašno tolika kaznena djela i tek sada ga uhite. Čuj, bio stanovnik Trebinja, svašta", samo su neki od komentara koje su čuli novinari koji su radili ovu kratku priču.

Mještani Vinogradarske ulice u Trebinju, kako glasi službena adresa Kosmajca prijavljena u ovom gradu, kažu da neko s takvim imenom nije vlasnik nijedne kuće u njihovoj ulici, a da li ga je neko prijavio kao podstanara, ne znaju.

"Kod nas je sve moguće, ali da nam je Kosmajac bio susjed....", u nevjerici vrti glavom jedan od mještana Vinogradarske ulice.

S njim se slaže i drugi stanovnik ove ulice, koji kaže da su na televiziji čuli da im je Kosmajac susjed, ali da u to nisu povjerovali, jer ovo je ulica koja još nema ni infrastrukturu ni asfalt, a čovjek s toliko para da tu živi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bh. dokumenti
Podaci koji su objavljeni u lipnju ove godine govore da je Kosmajac prvi put karton o prebivalištu u Trebinju dobio krajem 1994. U knjigu državljana upisan je u ljeto 1998,. a prva osobna iskaznica i putovnica u Trebinju izdati su mu 2002. Centar javne bezbjednosti Trebinje je 2009. godine na osnovu dostavljene dokumentacije za izdavanje osobnih dokumenata Dragoslavu Kosmajcu izdao osobnu iskaznicu, a biometrijski putovnicu 2010. godine.

Foto: Dnevni avaz

Vezani članci