Hrvatski kanaderi u akciji iznad Tomislavgrada

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Najteže je stanje u naseljima Roško Polje, Bukovica i Vukodol u kojima se vatra proširila s okolnih planina gdje već gori danima. Gasitelji su na dolazak kanadera čekali nekoliko dana u Tomislavgradu zbog gašenja velikog broja požara u Hrvatskoj.

Po informacijama iz općine Tomislavgrad jučer je u posljednji trenutak obranjeno više kuća i gospodarskih objekata u naselju Čobanovićima gdje se vatra približila na nekoliko metara. Zajedničkim snagama djelatnika šumarije, vatrogasaca, mještana i pripadnika Oružanih snaga BIH te uz pomoć helikoptera spriječeno je najgore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I drugdje u BiH je aktivan veliki broj požara čije je gašenje otežano zbog teško pristupačnog terena. Na području općine Konjic najteže je stanje u Glavatičevu, gdje vatru gasi 25 pripadnika Oružanih snaga BiH te helikopter EUFOR-a. Na području Trebinja u gašenju požara pomogao je helikopter Oružanih snaga BiH. I dalje gori šuma u brdima iznad Srebrenice, ali je zaustavljeno širenje požara. Problem stvara teško pristupačan i miniran teren. (Hina)

Vezani članci