Sve je spremano za obilježavanje Dana grada Širokog Brijega

Vidi originalni članak

... prethoditi svečana sjednica Gradskog vijeća koja će se održati u petak, 10. kolovoza, s početkom u 10:15 sati. Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević kazao je tim povodom u izjavi za Fenu kako je taj grad sportsko, kulturno, duhovno i gospodarsko središte Zapadnohercegovačke županije, ali i mnogo šire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Dobivanjem statusa grada nemamo nikakve veće troškove, s obzirom na to da nije došlo do povećanja administracije. Ovo je priznanje svim građanima Širokog Brijega, ali i obveza svima nama u Gradskoj upravi da s još više odgovornosti, transparentnosti i upornosti kvalitetno odrađujemo svoje poslove kako bi Široki Brijeg opravdao status Grada, koji ponosno ističemo - istaknuo je.

Ocijenio je kako Široki najviše funkcionira kao servis građanima te najavio nastavak djelovanja u tomu smjeru.

- Mi funkcioniramo kao servis građanima i tako želimo poboljšati kvalitetu života u Širokom Brijegu u svakom smislu, a ponajviše komunalnom i infrastrukturnom - kazao je širokobriješki gradonačelnik koji je naglasio kako se vrijeme oko blagdana Velike Gospe, na čiji se datum i obilježava Dan Širokog Brijega, posebno osjeća u gradu. - Osim Dana Grada, vrijeme devetnice Velikoj Gospi, kao i sami blagdan, zauzimaju posebno mjestu u životu svih Širokobriježana, ali i naših gostiju.

Ovo je vrijeme kada u našem Gradu vlada posebno svečano ozračje čime se svi ponosimo - rekao je Kraljević. Širokobriješki gradonačelnik govorio je i o projektima koji se provode u tom gradu, pri čemu je posebno istaknuo važnost postojećih gospodarskih zona, za čiju su gradnju, kao i svih ostalih projekta, kako je istaknuo, najzaslužniji Širokobriježani.

- U Gradskoj upravi otvoreni smo za sve dobre prijedloge, pogotovo za gospodarske koji se tiču ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta, a trenutno imamo aktualne dvije gospodarske zone, Trn i Knešpolje - ustvrdio je Kraljević te dodao kako su one jedan od potencijala daljnjeg razvoja Grada Širokog Brijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je također kako je nekoliko lokalnih poduzetnika iskazalo zainteresiranost za otvaranje novih pogona u gospodarskoj zoni Trn, što je, po njegovom mišljenju, jako dobar znak koji će potvrditi status Širokog Brijega kao gospodarskog središta.

Vezani članci