Široki Brijeg bi do kraja godine trebao dobiti moderni i funkcionalni autobusni kolodvor

Vidi originalni članak
...kojega su potpisali gradonačelnik Miro Kraljević i Tomislav Čolak direktor gospodarskog društva 'Miškić bus' d.o.o. Široki Brijeg.

Ovim ugovorom gospodarsko društvo Miškić bus d. o. o. steklo je pravo izgradnje gradskog autobusnog kolodvora s pratećim sadržajima prema usvojenom izvedbenom tehničkom projektu i odgovarajućim dozvolama.
Pravo građenja je jedan vid javno-privatnog partnerstva i osniva se na rok od 30 godina. Ukupna površina zemljišta na kojem će biti smješten autobusni kolodvor s popratnim sadržajima je 3.910 četvornih metara. Realizacijom ovog ugovora Široki Brijega će dobiti moderni autobusni kolodvor kao javni sadržaj s pratećim uslužnim djelatnostima. Projekt je izradio 'Urbis-86' d. o. o. za projektiranje i graditeljstvo Široki Brijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupna pretpostavljena vrijednost projekta autobusnog kolodvora sa zemljištem će iznositi oko 1,5 milijuna KM. Prema riječima Tomislava Čolaka direktora gospodarskog društva 'Miškić bus' d.o.o., riječ je o 500 m² objekta prostora namijenjenih za temeljne sadržaje kolodvora poput čekaonice, garderobe, sanitarija te info-pultova, ali i dodatnih sadržaja kao što su kafić, fast food, turistička agencija, market i sl.

„Bio nam je glavni cilj da prostor bude natkriven, 50 metara duž cijelog objekta. Također željeli smo i da čekaonica bude veća zbog blizine škole i učenika", rekao je Čolak dodavši kako će čekaonica biti površine 90 m². Na 3.000 m² partera je predviđeno 12 perona koji će biti natkriveni, kao i parkiralište za osobna vozila.
„Dobili smo lokacijsku dozvolu koja postaje pravomoćna za 15 dana. Nakon njene pravomoćnosti, od 3. srpnja može se početi s gradnjom", rekao je Čolak. Rok izgradnje objekta je do kraja ove godine. Već se izrađuje čelična konstrukcija, a do početka nove školske godine trebali bi biti završeni građevinski radovi.

ABCportal.info

Vezani članci