Na Širokom Brijegu opljačkali crku na kojoj su radili

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Naime, u nedjelju u 23:45 h PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da je nepoznati muškarac počinio razbojništvo na štetu benzinske crpke "Zoimpex" koja se nalazi u mjestu Knešpolje, u blizini magistralne ceste M6.1. Prema navodima iz prijave nepoznati počinitelj je, uz uporabu fizičke snage, svladao djelatnika navedene crpke J.A. (24) i zaključao ga u WC-u pri čemu mu je oduzeo lisnicu u kojoj se nalazio pazar.

Nadalje, prema navodima iz prijave nepoznati počinitelj obio je uredski ormar u kome se nalazila metalna blagajna s većom svotom novca koju je otuđio nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru, a djelatnik crpke J.A. (24) pomoć je zatražio s mobitela kojeg mu razbojnik nije oduzeo. Po zaprimljenoj prijavi policijski službenici PU Široki Brijeg izvršili su očevid, te poduzeli brojne druge izvide u cilju rasvjetljavanja počinjenog kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prema neslužbenim saznanjima počinitelji ovog kaznenog djela su Josip Alilović i Dario Alilović. Njih dvojica su dobro smišljenim planom htjeli steći protupravnu imovinsku korist, u ovom slučaju oko cca 10 tisuća KM.


Operativnim radom istražitelji su došli do saznanja da je djelatnik benzinske crpke J.A. (24), zajedno s drugim djelatnikom iste crpke D.A. (24) fingirao razbojništvo. J. A. (24) i D.A. (24) jučer su lišeni slobode, te je nad njima izvršena kriminalistička obrada tijekom koje su u cijelosti priznali da su fingirali razbojništvo u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi. Od J. A. (24) i D.A. (24) oduzeti su novci koji su stečeni opisanim kaznenim djelom, a radi se o cca 10.000 KM.

PU Široki Brijeg u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv J.A. (24) i D.A. (24) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo lažno prijavljivanje iz čl. 347. KZ-a FBiH u stjecaju s kaznenim djelom teška krađa iz čl. 287. KZ-a FBiH, navedeno je u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

Vezani članci