REQUIEM ZA VUKOVAR

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Povodom 30. obljetnice pada Grada Vukovara i 230. obljetnice smrti jednog od najvećih glazbenih genija, W.A.Mozarta, Simfonijski orkestar Mostar s gostima iz BiH i RH priređuje veliki koncert „Requiem za Vukovar“.  Riječ je, dakako, o najpoznatijoj uglazbljenoj Misi za pokojne, Mozartovom Requiemu, kojeg će stotinu izvođača pod ravnanjem zagrebačkog maestra Roberta Homena izvesti pred mostarskom publikom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert će se održati 13.11.2021. u Crkvi sv.Petra i Pavla u Mostaru u 19.30h.  

Uz Orkestar će nastupiti oko 60 članova Akademskog zbora Pro Musica (Mostar) i Zbora Glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara, pod ravnanjem mo. don Dragana Filipovića, 30 članova zbora „Palma“, iz Bazilike Srca Isusova (Zagreb) pod ravnanjem prof. Franje Klinara i četvero solista: sopranistica Marija Kristina Tomić (Korčula), mezzosopranistica Nikolina Zovko (Mostar), bariton Roko Radovan (Korčula) i bas Ivan Šarić (Sarajevo). 

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog narodnog sabora.

Uz Grad Mostar, koncert je podržala i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.

U mjesecu studenome, kad posebno obilježavamo spomen naših vjernih mrtvih, mostarski simfoničari pozivaju sve ljude dobre volje, sve ljubitelje glazbe, sav vjerni hercegovački puk da se ovim događajem združe u molitvi za pokojne, u sjećanju na stradale hrvatske vitezove i u sjećanju na sve koji su prešli u vječnost i čekaju svoj mir. Ovaj koncert je molitva za sve njih i zalog za sve nas, koji još putujemo. 

Vezani članci