Tisuće vjernika za blagdan Male Gospe hodočastile na Šćit

Vidi originalni članak
Od ranih jutarnjih sati kolone hodočasnika iz središnje Bosne, Skopaljske doline, Tomislavgrada, Livna, raznih hercegovačkih župa te Hrvatske, posebno Sinjske i Imotske krajine, javlja portal Rama-prozor.info.

Svečana sveta misa služena je u samostanskom dvorištu, a predvodio ju je fra Petar Klapež, gvardijan franjevačkoga samostana u Sinju. Misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je zbor župe Rama Šćit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije sv. mise, a u povodu Dana općine Prozor-Rama, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen-ploča s imenima ramskih žrtava kroz brojne ratove.

Priprava za blagdan Male Gospe započela je u srijedu trodnevnicom. Prvog dana trodnevnice služena je sveta misa za dobar početak nove školske godine. Također, pod ovom misom bio je i blagoslov školaraca, učitelja, nastavnika i profesora.

U četvrtak, drugog dana trodnevnice, služena je sveta misa za hodočasnike. U petak, zadnjega dana trodnevnice, u samostanskom dvorištu služena je sveta misa Uočnica koju je predvodio fra Vinko Sičaja./HMS/

Vezani članci