Franjevački samostan Rama Šćit vas poziva na ramski Put križa na brdo Gračac u Podboru

Vidi originalni članak
...o kojoj posebno razmišljamo od Cvjetnice do Uskrsa, najbolji su odgovor o smislu života u ljudskoj povijesti.

"Okupimo se i ove godine na Cvjetnicu, 29. ožujka u 16 sati, iz svih ramskih župa i mjesta da se od crkve sv. Ane u Podboru popnemo do Gračaca, povijesnog mjesta franjevačke prisutnosti, ali iznad svega mjesta okupljanja naših predaka na molitvu i proslavu Boga.", poziva gvardijan Franjevačkog samostana Rama Šćit fra Tomislav Brković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2006. napravljen je put križa kojega sačinjavaju križevi iz 14 groblja našeg ramskoga zavičaja. U njima želimo predstaviti i moliti se za sva naša mjesta, našu povijest, za sve naše pokojne i za žive.

"Da naša povijest ne ostane samo povijest stradanja i gorkog okusa nezadovoljene pravde, kao vjernici - ne možemo drugačije - nego sve, i našu prošlost i sadašnjost, naše grobove i živote, vezati uz jedinstvenu ljubav Isusa Krista, našega Gospodina koji je svojom patnjom, svojim putem nošenja križa od Pilatove palače do Golgote i polaganja u grob, ponudio smisao svemu.
Zato ćemo i ove Cvjetnice, na nedjelju muke Gospodnje, imati Put križa, zajedno se moliti, zajedno slaviti Boga, zahvaljivati za raspetu ljubav, i u Isusovu životu tražiti smisao svome životu.", kazao je za Ramski vjesnik gvardijan fra Tomislav Brković.

ramski-vjesnik.ba

Vezani članci