Predstavljena sva ljepota i bogatstva cijele Hercegovine

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Ruta je nastala u sklopu istoimenog projekta koji je podržao MDG-F program Kultura za razvoj koji provode UNESCO, UNDP i UNICEF, financiranog preko MDG Fonda sredstvima Vlade Kraljevine Španjolske. Oko trideset sudionika uz kulturno-zabavne programe posjetilo je do sada nepoznate lokacije lijepe Hercegovine.
Sajam kulturnog turizma

- Trideset ljudi nije skrivalo svoje oduševljenje sa svim što su vidjeli i doživjeli za proteklih par dana putujući Srcem Hercegovine. Posjetili su mjesta za koja su samo čuli, a nisu nikad bili, a posjetili su i mjesta za koja nikad nisu ni čuli, kazala je Aleksandra Savić, voditeljica projekta. Dodala je i to kako je ruta Srce Hercegovine i edukativnog karaktera, kao takva zanimljiva je za ekskurzije osnovnih škola, kao i za sve one koji se više ne zadovoljavaju komercijalnim rutama. Srce Hercegovine po svim svojim sadržajima i konceptom nudi izbor, ističe Savić, onima koji žele proširiti svoja znanja, doživjeti nešto novo, uživati u okusima Hercegovine i dobro se zabaviti.
Putovanje je završeno sajmom kulturnog turizma u klubu Aleksa u Mostaru. Sajam je organiziran u suradnji s udruženjem "Okusi Hercegovinu", koje već šest godina radi na valorizaciji tradicionalnih proizvoda. "Okusi Hercegovinu" su prezentirali hercegovačke proizvode s područja cijele Hercegovine poput hercegovačka vina od proizvođača Tvrdoš, Čitluk, Međugorje zatim med, grah poljak, domaći ajvar, pekmez od smokava, slatko od šljiva te vodič "Putovanje kroz Hercegovinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gastro i hercegovački proizvodi

Također, vinarija Daorson predstavila je vlastiti proizvod vino "Pinnes" autohtonih sorta blatine i žilavke. Najviše pozornosti privuklo je Obiteljsko gospodarstvo Radić s raznim džemovima od kupine, smokve, drenjine, likerima od šipka, meda, kupine, drenjine, suhe smokve, domaćim sokovima i sirupima od svih biljaka koje se nalaze na našem prostoru - šipak, drenjina, višnja, kupina, zova, kao i maslinovim uljem s ružmarinom i drugim proizvodima koji su vrlo pristupačne cijene, zdravi, puni arome i zbog vrlo originalnog pakiranja zgodni za poklone.Uz gastronomske tradicionalne, autohtone proizvode, predstavio se Radoslav Brzica iz Gruda sa zanimljivim rukotvorinama od kamena, Elmir Prevljak iz Konjica s ručno rađenim nakitom, Sanja Šantić iz Trebinja s ručno rađenim torbama, nakitom, pletenim kapama i prslucima, Amela Šarić iz Stoca s heklanim radovima, iz Mostara Haris Frlj sa suvenirima od željeza i Zlatko Salčin (Galerija S) s ćilimima.

dnevni list

Vezani članci