FOTO  Požar na Čvrsnici prijeti vikendicama: Od Hrvatske zatražen kanader, od OS BiH helikopter i vojska

Vidi originalni članak
Požar je ponovno aktiviran u četvrtak ujutro na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine. Požarište je na nepristupačnom terenu, te je u gašenju požara sudjelovao i helikopter Oružanih snaga BiH.

Cesta prema Pločnom jedino je moguće uporište za protupožarno djelovanje i sprječavanje širenja požara u dubinu platoa Blidinje, šumskog kompleksa u Masnoj Luci, te stambenih objekata na području Bare. Pločno je najviši vrh Čvrsnice na 2.228 metara nadmorske visine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom jučerašnjeg dana osim posuških vatrogasaca angažirani su i pripadnici Vatrogasne postrojbe iz Gruda koji su se sve do duboko u noć borili s vatrenom stihijom na cesti prema Pločnom. S obzirom da nisu uspjeli zaustaviti požar jutros je izdana zapovijed za angažiranje službi za zaštitu od požara općina Grude i Ljubuški i Grada Širokog Brijega.

U petak u 10.00 sati iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke zatraženo je angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH i pripadnika Oružanih snaga BiH, a upućen je i zahtjev Vladi Republike Hrvatske za angažiranje zračnih snaga - kanader, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Vezani članci