Promocija knjige U Gradu Narcisa Renate Naletilić

Vidi originalni članak
Ove subote, 6. travnja 2019. u prostorijama Kino dvorane Posušje bit će upriličeno predstavljanje prve zbirke pjesama Renate Naletilić, profesorice hrvatskog jezika i književnosti iz Širokog Brijega, s početkom u 19 i 30.
Zbirka naslova U Gradu Narcisa ukazuje na uzročnika narušenih međuljudskih odnosa i sve češće prisutnog nam govora mržnje. Otkriva tihog ubojicu ljudske duše koji se osim u društvu uvelike udomaćio i u našim domovima; seže iz daleke prošlosti, a kumuju mu zlatna šutnja i blaženo neznanje. U ovoj problematici otrov je izgovorena ili čak prešućena riječ, a riječ je ujedno i lijek - u obliku spoznaje, znanja i primjene saznanja.
Ova negativna pojavnost naročito se negativno odražava na djecu i mlade, pa će u cilju potpunije slike sagledavanja problema biti prezentiran i informativni tekst na temu Utjecaj narcizma i perfekcionizma na djecu i mlade.
Dođite i uživajte u kulturno-zabavnom programu s Renatom Naletilić i skupinom Širokobriježana.

Iz recenzije prof. Joze Marića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova zbirka pjesama, njena tematika, posebno autoričin pristup obradi ovako teških tema, nije česta na hrvatskoj književnoj pozornici, posebno u onom njezinom dijelu koji nastaje u Bosni i Hercegovini. Posebno treba istaknuti da ovakav ženski poetski rukopis još nije vidjela Hercegovina.

Iz Osvrta spisateljice

U moru psiholoških potreba i težnji čovjeka kroz ovu knjigu proteže se jedna temeljna spoznaja o važnosti ostvarenja individue, a koja je mnogima kao mogućnost uskraćena, osim socijalnih i društvenih prepreka, nerijetko već u obitelji kao temeljnoj društvenoj zajednici, a to mnogi ne žele ili ne mogu spoznati jer je obitelj svetinja o kojoj se ne priča, predstavljena kao sigurna luka u kojoj često nastaju psihološki problemi nesagledivih razmjera...

 

 

Vezani članci