POSUŠJE: Započeli radovi na GP-u Vinjani Gornji – Osoje

Vidi originalni članak
...Graničnog prijelaza "Vinjani Gornji - Osoje". Radi se o jednom od dva stalna granična prijelaza za međunarodni promet putnika i robe, koji se nalazi u domeni obavljanja djelatnosti PP Imotski.

Drugi je GP "Vinjani Donji", a radi se o graničnim prijelazima prema susjednoj Bosni i Hercegovini. Spomenimo i to kako se u domeni PP Imotski nalaze i tri stalna granična prijelaza za pogranični promet: "Jovića most", "Sebišina", i "Slivno". Radi se o frekventnim graničnim prijelazima prema BiH pa je riječ o nužnoj investiciji, čija će ulaganja dovesti do proširenja postojećih kapaciteta samog graničnog prijelaza, prenosi Dalmacijanews.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvođači radova su postavili temelje budućim stacioniranim objektima pa se već polako i naziru konture čitavog projekta. Plan realizacije predviđa i proširenje prometnih traka, što bi dovelo do bržeg protoka robe i putnika. Nakon završetka čitavog projekta, GP Vinjani Gornji bit će jedan od najmodernijih graničnih prijelaza, u sustavu sličnih, prema susjednoj Bosni i Hercegovini.

Ukoliko to dozvole vremenske prilike, očekuje se kako bi završne konture obnovljenog GP-a, trebale biti završene u skladu s planiranim vremenskim rokovima./

Vezani članci