FOTO  Posušje: Tisuće vjernika slavilo Veliku Gospu

Vidi originalni članak
Svečana proslava je započela Misom uočnicom i procesijom kipom Gospe posuške gradskim ulicama. Misu uočnicu je predvodio fra Šimun Šito Ćorić, na službi u Švicarskoj. Na sam blagdan središnje misno slavlje predvodio je fra Šimun Bilokapić, profesor na teologiji u Splitu.

Jutarnju Misu, na kojoj su uglavnom bilo hodočasnici pješaci, predvodio je fra Milan Lončar, a Misu u 9 sati fra Marko Dragićević. Večernje misno slavlje predvodio je fra Josip Serđo Ćavar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sam blagdan na misnim slavljima je bilo više od 20 tisuća vjernika. Kroz dane Devetnice i na sam blagdan u pobožnostima i misnim slavljima sudjelovalo je oko 50 tisuća vjernika. Podijeljeno je 31.500 pričesti. Za ovaj blagdan pristižu brojni hodočasnici iz susjednih župa i općina, a dođu i mnogi odseljeni iz zavičaja.

Tijekom Devetnice pjevala su tri zbora koja djeluju u župi i nekoliko gostujućih zborova i glazbenih sastava. Gospin kip u procesiji su nosili maturanti-framaši, a na sam blagdan kip su nosili uzorni muževi kao predstavnici svojih mjesta.

Više fotografija vidite na: www.frama-posusje.com

Vezani članci