Drnišanka Jagoda kip Gospe donijela je iz Lurda u Rakitno

Vidi originalni članak
Tu su i kapelice pa i Gospe Lurdske u zaselku Pavkovići. Kuće su lijepo građene a broj stanovnika se uglavnom zadržava pa nema raseljavanja kao u nekim drugim posuškim krajevima. U tom selu, 16. kolovoza 2013. godine, župnik fra Marinko Leko blagoslovio je novu kapelu posvećenu Gospi Lurdskoj. Obitelj Vinka i Jagode Pavković su nedaleko svoje kuće podignuli kapelicu s kipom. Inače supružnici Jagoda i Vinko dugo žive u Splitu. Za podizanje kapele najviše zasluge ima Jagoda Pavković, zauzeta vjernica rodom iz Primorskog Doca. Jagoda radi u jednom trgovačkom lancu u Splitu dok je suprug Vinko umirovljeni branitelj. Svoj je kraj napustio s tek 15 godina ali ga nikada nije zaboravio. Vjernici splitske župe Koćunar poznaju Jagodu kao svoju župljanku koja je uvijek na raspolaganju župi u bilo kojoj potrebi a vodi i hodočašća u Šurkovac,Tolisu, Tabor.

- Svake godine na blagdan Svetoga Roka 16. kolovoza dođem u Rakitno do kapelice autobusom vjernika iz Splita te vjernika iz župe Rakitno gdje se slavi bude misa ispred kapalice.. Kip Gospe Lurdske donijela sam iz Lurda, potvrdila nam je Jagoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ovdje je pravi raj podno naših brda. Sve smo odradili u idiličnom prostoru kojega ćemo dograditi i stvoriti bolje uvjete za dolazak sve većeg broja Dalmatinaca i Hercegovaca na molitvu, ispričao je Vinko koji nikada ne zaboravlja svoj dragi kraj, svoje ljude i svoju vjeru.

Pero CRNOGORAC/VL

Vezani članci