Nevesinje: Završena prva faza rekonstrukcije Sportske dvorane

Vidi originalni članak
... sa sportskim aktivnostima već sutra, nakon čišćenja unutrašnjeg terena i tribina - potvrdio je načelnik općine Nevesinje Milenko Avdalović, javlja portal mojahercegovina.com.

On je kazao da se radovi nastavljaju na proljeće čim budu dostupna sredstva Vlade Republike Srpske i Fonda za zaštitu životne sredine RS, a druga faza radova za koju je izrađena tehnička dokumentacija ima zadatak da unaprijedi energetsku efikasnost objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Druga faza radova odnosi se na izgradnju kotlovnice, postavljanje strojnih instalacija i opreme za grijanje, proširenje tribina, izmjenu sportskog poda ako se ispostavi da postojeći nije dobar i uređenje okolnog prostora oko dvorane", rekao je Avdalović.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slobodan Šiljegović kaže da su završeni gotovo svi građevinski radovi predviđeni za rekonstrukciju i sanaciju sportske dvorane i da još ostaju keramičarski i molerski radovi.

"Dvorana će biti djelimično puštena u funkciju od sutra kada će je moći koristiti učenici SŠC "Aleksa Šantić" i sportski klubovi, a ostali korisnici nakon što bude završena u cjelosti. Ulaz će biti na sporednim ulazima, a glavni je zatvoren do završetka pomoćnih prostorija, sanitarnih čvorova i tuš kabina, što se planira uraditi kroz petnaestak dana ukoliko vremenski uvjeti dozvole", objasnio je Šiljegović.

U prvu fazu rekonstrukcije i sanacije dvorane utrošeno je oko 450.000 KM iz kreditnih sredstava, a radove na dvorani izvodio je Konzorcijum poduzeća „Krivaja TMK" iz Zavidovića i „Herc gradnja" iz Bileće.

Vezani članci