Vozni park imućnijih Mostaraca

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Na gradskim ulicama koje se nalaze u najmanju ruku u katastrofalnom stanju svakodnevno se mogu vidjeti 'bijesni četverokotači', i to najnoviji modeli Audija, BMW-a, Mercedesa, Toyotinih i Porscheovih terenaca... čime Mostar nimalo ne zaostaje za zagrebačkim i splitskim tajkunima, a čak prednjači ispred Sarajeva i Banje Luke. Tko voza najbolja, najskuplja i najmodernija auta u Mostaru, teško je odgovoriti, ali znamo da se u samom vrhu sigurno nalaze Krešimir Bevanda i Dinko Slezak, piše dnevni list.

Sve najnoviji modeli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik elitnog mostarskog hotela 'Bevanda', poznatiji po nadimku Kreša, oduvijek ima veliku strast ne samo prema automobilima, nego i motorima. To nikad nije ni krio, nego je težio da ima najbolja auta. Trenutačno u svom vlasništvu posjeduje najnoviji Mercedes S klase s kojima je na otvorenje Dana filma 2010. doveo legendarnog hrvatskog glumca Radu Šerbedžiju. Osim toga, Bevandu se gotovo svakodnevno može vidjeti u BMW-ovom terencu X 6 registracijskih oznaka, a njegovu kćerku u BMW-u serije 6.
Za razliku od Bevande, vozni park Dinka Slezaka - Dike, koji je krajem 'devedesetih' slovio za jednog od najbogatijih ljudi u državi, nemamo definiran. Bivši 'gazda' Binga, sportskih kladionica, hotela po Jadranu, građevinske tvrtke Interinvest, te tko zna čega sve još, trenutno je vlasnik, bar koliko nam je poznato, ranča u Ilićima i stambeno-poslovne zgrade na Carinskom mostu, poznatije kao 'Milka' u kojoj ima restoran, welnness centar, kafić i tu ga se u posljednje vrijeme može često vidjeti.
Kad je u pitanju njegov vozni park, Slezak je, kao i Bevanda, oduvijek imao istančan ukus prema vozilima, i vozao je sve najbolje i najskuplje što se proizvodilo. Koliko nam je poznato, sad raspolaže Audijem Q 7, Porsheovim terencem, Mercedesom bijele boje i još nekim vozilima, ali zbog čestog mijenjanja teško ga je upratiti.
Audijeva terenca Q7 voza i Marinko Rozić, vlasnik SPC-a Orca i projektantske kuće M - Rozić. U istim automobilima se može vidjeti i braću Klepić, Zdenka i Miroslava, vlasnike Ipona, poznate karatiste i vlasnike KK Neretva. Terenca Q 7 ima i ugostitelj Ante Glibić, vlasnik lokala Carpe i Drugi način u SPC-u Rondo. Audija, ali nešto manjeg serije Q5, od nedavno posjeduje i prvi čovjek Mostara Ljubo Bešlić.

Toyotini terenci prava poslastica

Jedno od najčešćih vozila mostarske elite je Toyotin terenac Land Cruiser. Istog metalik sive boje voza i prvi čovjek HDZ-a BiH Dragan Čović, kao i Ante Kvesić v. d. ravnatelja Sveučilišne kliničke bolnice, te Vlado Majstorović rektor mostarskog Sveučilišta. Kad je u Mostaru, Land Cruisera voza i nekadašnji gradonačelnik Safet Oručević, kao i Samir Ćemalović - Pika, bivši igrač i član Uprave FK Velež, te vlasnik ugostiteljskih lokala. Toyotu Hillux ima Ilija Vrljić, gradski vijećnik HDZ-a i vlasnik građevinskog poduzeća Vranica. Nešto manjeg, ali također Toyotinog terenca RAV 4, ima i Amhed Džubur, bivši čelnik Veleža i rektor mostarskog Univerziteta Džemala Bijedića, a isti automobil vozi i Martin Raguž, dopredsjednik HDZ-a 1990. i čelnik Tenis kluba Mostar.
Njegov 'donedavni' prijatelj Ranko Primorac, direktor TK-a, ljubitelj je francuskih automobila i može ga se vidjeti u crnom Citroenu C5. Istog posjeduje i Nevenko Herceg, federalni ministar turizma, kao i Rade Bošnjak, član predsjedništva HDZ-a i zastupnik u Saboru RH-a, čiji je automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.
Braću Lijanović, vlasnike širokobriješke mesne industrije, osnivače i čelnike Narodne stranke Radom za boljitak, može se u prolazu vidjeti u najnovijim limuzinama i terencima Mercedesa, čiji su ujedno i zastupnici. Mercedesovog terenca ML-a voza i Ivica Prskalo, prvi poslijeratni gradonačelnik Mostara, kao i Milenko Mandžo, bivši bankar i predsjednik HŠK Zrinjskog, koji se u posljednje vrijeme bavi ugostiteljstvom i građevinom.
Kad je u pitanju BMW, onda tu prednjače terenci X5, starije i novije linije. Stariju posjeduje Rafael Gagro, vlasnik benzinske postaje u južnom dijelu Mostara. Malo noviju liniju voza Žarko Vrljić, vlasnik KEŠ-a, a isti model, bijele boje donedavno je vozao i Dragan Čolić - Čola, vlasnik sportske kladionice Millenium, koju je zamijenio Audijem A 6. Ljubimac Audija je i Matun Kvesić, član uprave HŠK Zrinjski, koji se bavi ugostiteljstvom i građevinom, te je vlasnik vinograda Revita Plan. I za kraj napomenimo kako je ovo samo dio imućnijih Mostaraca, kao i automobila koje oni vozaju. Unaprijed kažimo da, ako smo nekom nešto pridodali ili umanjili, to nije bilo ništa osobno.

Piše: Dalibor Drlje

Vezani članci