Ukrao terenac u Mostaru pa se molio i nekim čudom pušten kući

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...kao i prilikom preksinoćnjeg spektakularnog uhićenja kod zgrade Projektanta, u Ulici kralja Tomislava, i to na jedinom raskrižju koje policija pokriva kamerama. Iako se radilo o susjednim ulicama, od krađe do uhićenja prošlo je punih pet sati.

- Netko ti po gradu voza terenca! - dojavio je prijatelj vlasniku Nikici Božiću, inače direktoru AMK, koji je upravo u tome trenutku davao izjavu u PU Mostar oko ove snimljene Big Brother krađe. Uslijedila je munjevita akcija policijskih ophodnji koji su blokirale raskrižje i, naočigled iznenađenih prolaznika, izvukli i na podu vezali sumnjivca. I direktor Božić je prethodno satima bio u potjeri za kradljivcem koji mu je ispred očiju ukrao upaljen terenac, vrijednog oko 26.000 maraka, dok je na kraju radnog vremena spuštao vrata na garaži AMK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Vidim netko odveze vozilo. Stojim i ne mogu očima vjerovati. Prvo sam pomislio da je riječ o nekoj šali, a tek potom o krađi. Sjeo sam u drugo vozilo i stisnuo po gasu. Uz put čujem da je viđen u Cimu pa sam produžio prema Gorancima, putem koji kradljivci često koriste zbog prikrivanja. Policija je sve blokirala, a ispostavilo se da je lopov još u Cimu bio skrenuo prema susjednom naselju Iliće i pošao u posve drugom smjeru - kaže nam Božić, koji nikada ranije nije vidio počinitelja. Uhićeni Igor Ćorić, koji je već robijao zbog teških krađa i razbojstva, tvrdio je da je upravo bio pošao vratiti terenca (!?).

Taj ovisnik je ispričao i da se išao pomoliti na Brdu ukazanja u Međugorju (!?) te da se provozao do Čapljine. Među sjedalima je našao tuđi novčanik u kojem je bilo 80 kuna pa se kupio i sendvič. I gle čuda, njegove molitve su se očito uslišale jer ga dežurni tužitelj nije dao zadržati u pritvoru pa je i pušten kući!

Doduše, tek sutradan jer su ga inspektori ujutro nastavili ispitivati i za neka razbojstva koje su se posljednjih večeriju dogodila u Mostaru. I oštećeni vlasnik je ostao u čudu.

- Iz tužiteljstva su se pozivali na zakonski članak 291., koji govori o oduzimanju pokretne stvari i ono ne predviđa mjeru pritvora. Po tome bi u ovom slučaju morali dokazati namjeru da je sumnjivac htio prodati oduzeto vozilo, što je teško dokazivo, pa da tek onda bude razloga za određivanje pritvora.

Tako nam je naloženo i mi smo tu nemoćni- kažu u PU Mostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzimajući u obzir ovakvu tužiteljsku praksu, savjetujemo lopovima:

Ako vas kojim slučajem uhvate nakon krađe pokretne stvari, slobodno recite da ste otuđeno baš htjeli vratiti vlasniku i bit će te opet na slobodi.

izvor: večernji.ba

Vezani članci