FOTO  U petak Hit predstava Hotel Plaza

Vidi originalni članak
Nakon premijere, u foajeu Narodnog pozorišta će biti upriličeno prigodno druženje aktera predstave sa publikom i medijima.

"Prošle godine smo, nezvanično, dogovorili u tijeku Mostarske Liske da ćemo zajedno raditi projekat, a ove godine je to rezultiralo predstavom "Hotel Plaza" po tekstu Neil Simona, pozatog autora koji je dobitnik brojnih nagrada. Izuzetno mi je drago što sam imao priliku da radim u Narodnom pozorištu Mostar zajedno sa mlađim glumcima iz ansambla pozorišta, sa svojim studentima, kao i sa svojom kolegicom Jasnom Žalicom s kojom nisam dugo radio. Nadam se da ćete i Vi uživati u predstavi onoliko koliko sam ja uživao u procesu pripreme predstave.", izjavio je reditelj Admir Glamočak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlična glumačku postavu čine Admir Glamočak, Jasna Žalica, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Spahić, Ajla Hamzić, Saša Oručević i Emir Sejfić.

„Uživala sam radeći na ovoj predstavi zajedno sa svojim studentima. Dugo nisam igrala u pozorištu, bavila sam se filmom i svojim životom, a konkretno u Narodnom Pozorištu Mostar nisam igrala 26 godina pa mi je ova priča jako zanimljiva. Komedija je u pitanju, a nama je bilo smiješno dok smo je mi radili a vjerujem da će tako biti i Vama.", istakla je glumica Jasna Žalica.

Scenografska i kostimografska rješenja potpisuje jedna od najboljih bosanskohercegovačkih konceptualnih umjetnica Amra Zulfikarpašić.

Iz Narodnog pozorišta Mostar poručuju da sve informacije o predstavi mogu dobiti na stranici www.npm.ba koja je nedavno puštena u rad. Ulaznice za prvu reprizu (26.03.2016. godine) su već u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati; ili rezervirati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e-maila: marketing@npm.ba, te putem facebook stranice Narodnog pozorišta Mostar.

 

Vezani članci