FOTO  U Mostaru predstava 'Sunčani vrtuljak'

Vidi originalni članak

... kojeg je odigrano devet (9) predstava na području grada Mostara za koje je sredstva osigurala Raiffeisen banka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekat je startao u mjesecu prosincu prošle godine, igranjem predstave na mostarskom Adventu za veliki broj mostarskih mališana i njihovih roditelja, a nakon toga odigrane su dvije predstave u Centru za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales" u Mostaru za sve uzraste.

Ostalih šest (6) predstava odigrano je u prostorijama J.U.Ciciban i J.U.Dječiji vrtići Mostar za djecu uzrasta od 3 do 6 godina i to u organizacijskim jedinicama: Pčelica, Zvjezdica, Cernica, Radobolja, Kuća od kamena i Sunce.

„Sunčani vrtuljak" je lutkarska predstava koja na kreativan, a prije svega pedagoški prilagođen način, prati avanture likova Mišice i Mede kroz godišnja doba.

To je priča o prijateljstvu, ali i o metamorfozi prirode kroz četiri godišnja doba. Svako godišnje doba prikazuje novu avanturu junaka, male Mišice i njenog najboljeg prijatelja Mede. Prekrasno oslikana scenografija, kostimi naših junaka i muzika Antonija Vivaldija dočarala je djeci svijet scene, lutke, rekvizite i igre.

Režiju predstave potpisuje Zalan Greguss (Subotica), glumac i reditelj, a u predstavi igraju mostarski glumci Igor Vidačković (Lutkarsko pozorište) i Anđela Bulum (HNK Mostar).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava je bila poklon Raiffeisen banke djeci, njihovim roditeljima i odgajateljima a osnovni cilj projekta bio je razvoj mlade publike kroz odgojno-obrazovne institucije.