U mostarskoj katedrali zaređeno pet novih svećenika

Vidi originalni članak
Dosadašnji đakoni, a sada novi svećenici Mostarsko-duvanjske biskupije su Petar Filipović iz Mostara i Domagoj Markić iz Pologa, a za Hercegovačku franjevačku provinciju zaređeni su fra Dragan Bolčić iz Međugorja, fra Nikola Jurišić iz Posušja i fra Robert Pejičić iz Mostara.

Nakon što su kandidati za ređenje predstavljeni, biskup Perić održao je propovijed u kojoj je, između ostaloga, pozvao nove svećenike da čuvaju i prenose vjerski nauk koji se već dvije tisuće godina prenosi, počevši od apostola, pa sve do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su se pjevale litanije, petorica novih svećenika ležali su u molitvi pred oltarom, a zatim su na njih položili ruke biskup i svi prisutni svećenici, te je izgovorena molitva ređenja, nakon čega su po prvi put obukli svećeničku misnicu, u čemu su im pomogli njihovi župnici.

Na kraju Mise pročitana je čestitka koju je papa Franjo uputio mostarsko-duvanjskom biskupu Ratku Periću, povodom 50. godišnjice ređenja za svećenika. Biskup Perić zaređen je za svećenika 29. lipnja 1969., u generaciji koja je brojila ukupno 19 svećenika.

Mostarska Katedrala bila je ispunjena većim brojem vjernika, među kojima su bili članovi obitelji, rodbina i prijatelji novih svećenika. Svečano pjevanje predvodio je katedralni zbor Marija, uz pratnju orgulja i orkestra.

Vezani članci