U Hercegovini održana ‘Večer Posavine’

Vidi originalni članak
Večer je započela dobrodošlicom suorganizatora večeri, predsjednika vlada Hercegovačko-neretvanske, Posavske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije Nevenka Hercega, Marijana Klaića, Zdenka Ćosića i Ivana Jozića, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Nijedno prijateljstvo nije slučajno, a najmanje ovo prijateljstvo Posavine i Hercegovine koje izvire iz činjenice da smo dio istog nacionalnog bića, da imamo zajedničku prošlost ali i da smo spremni graditi nove veze za zajedničku budućnost", kazao je Herceg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, na ovakvim događajima tradicionalno se okupljaju ne samo nositelji javnih funkcija nego i brojni uspješni i ostvareni ljudi - gospodarstvenici, poduzetnici, osobe iz javnog, akademskog i kulturnog života Hercegovine i Posavine, ali i iz cijele BiH, koji imaju isti cilj - dobre ideje pretvoriti u prave projekte koji će donijeti prosperitet kako Posavini tako i Hercegovini.

"Bez obzira na to što su teška vremena, a jesu - koliko u političkom toliko i u gospodarskom smislu - ovakva druženja su prigoda da zajedno pokrenemo pozitivne promjene u našim županijama. Vjerujem u to kako će i ovo druženje rezultirati i novim projektima u gospodarstvu, znanosti, kulturi, umjetnosti, športu i tolikim drugim područjima ljudskog djelovanja", poručio je Herceg.

Uz ugodne razgovore, nazočni su uživali u bogatom kulturno-zabavnom programu, koji je bio spoj baštine i običaja Posavine i Hercegovine.

Vezani članci