Tražimo pomoć u izgradnji igrališta

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Zato je na inicijativu samih mještana krajem 2008. pokrenut projekt izgradnje jednog malonogometnog terena, koji bi se uz potporu pojedinih institucija mogao razviti u jedan prelijepi sportsko-rekreacijski centar.

No, nažalost, zbog nedostatka novca mještani Uloga još uvijek vode bitku za izgradnju samog malonogometnog terena.

Obavljeni radovi Kako su nam objasnili Nedjeljko Begić i Tihomir Biokšić, koji su prije nešto više od godinu dana i pokrenuli inicijativu za izgradnju centra, ideja o njegovoj izgradnji na području Uloga javila se još u davnim osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Međutim, ista je propala te mirovala sve dok je se nisu sjetila ova dvojica mještana.

< U biti, njihova je želja izgraditi jedan malonogometni teren koji bi bio tek početak sjajnog sportskog kompleksa. Dosad su uspjeli obaviti tek neke najosnovnije poslove.

“Kako se na području, na kojem bi centar trebao biti izgrađen, nalazila velika kotlina, ista je najprije popunjena, tako da je zasad poravnana zemlja za malonogometni teren. Postavljena su i četiri stupa na kojima trebaju biti postavljeni reflektori te koje treba pripojiti na električnu mrežu. Sada nam je najvažnije da se teren asfaltira”, kazao je Nedjeljko Begić. Posebnu zahvalnost upućuje tvrtki Pušina Company koja je pružila ogromnu pomoć u dosadašnjim radovima.

Potrebna podrška

Iako su financijske mogućnosti mještana već iscrpljene, puno posla još treba biti obavljeno kako bi samo malonogometni teren ugledao svjetlo dana, a kamoli cjelokupni centar. Begić ističe kako je mještanima Uloga zasad najvažnije dobiti malonogometni teren. Na njemu bi organizirali razne sportske manifestacije, a sav prikupljeni novac iskoristili bi za nastavak izgradnje centra.

Njegov značaj bio bi ogroman za Ulog, a posebice za malonogometnu momčad tog mjesta koja se takmiči u popularnoj Malonogometnoj ligi mjesnih zajednica Mostara. Begić navodi kako su se mještani već dva puta pismeno obraćali Gradskoj upravi, no još nijednom nisu dobili nikakav odgovor. Ovih dana pokušavaju po treći put stupiti u kontakt s relevantnim osobama u Gradskoj upravi, a istovremeno pozivaju sve institucije i tvrtke, koje mogu pružiti svoju podršku, da to i učine.

Piše: Marin Vučina

Vezani članci