Sutra školarci ostaju bez prijevoza?

Vidi originalni članak
Izrazio je zabrinutost zbog toga što problem koji je davno trebalo riješiti ni pred stanjem potpunog kolapsa odgovorne osobe ozbiljno ne shvaćaju, pa o njima i ne razgovaraju.

Ukidanje prijevoza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nadam se da će prijevoznik ispoštovati to što je rekao i mislim da mu treba zahvaliti jer je skoro tri mjeseca vozio na riječ, iako smo svi svjesni da je i samo poduzeće u teškoj financijskoj situaciji, kazao je Lauš. Ukidanje prijevoza, kako je podsjetio, najavljeno je tjedan dana ranije i smatra da se nikako nije smjelo ostaviti za rješavanje nakon isteka danog roka.
- Međutim, ja se nadam da će, ako ne budu dalje vozili, onda sigurno i u Gradu Mostaru i u Vladi HNŽ-a cijelu situaciju ozbiljno shvatiti i konačno sjesti i naći rješenje, kazao je Lauš.
U protivnom, kako ističe, posljedice bi mogle biti katastrofalne ako se uzme u obzir reakcija roditelja koji su prilikom prošlog ukidanja prijevoza najavljivali blokade najfrekventnijih prometnica na području Mostara.
- Situacija je više nego teška za sve nas u obrazovanju. Već i ptice na grani znaju kako Grad Mostar od srpnja prošle godine nije uplatio ni jedne marke za materijalne troškove, a već sedam mjeseci se djelatnicima koji idu na posao nije platio ni prijevoz. Mi ćemo kao sindikat u četvrtak održati sastanak i donijeti konačne odluke o daljnjim postupcima. Sa sigurnošću mogu reći da ćemo se svim zakonom propisanim sredstvima boriti za izlazak iz teške situacije u kojoj se našlo osnovno obrazovanje, koje je i zakonom obvezno, poručio je Lauš.

Moguće posljedice

Podsjetimo, na početku školske godinu u Mostaru je ukidanjem prijevoza u više škola bilo onemogućeno izvođenje nastave jer 2320 učenika nije bilo u mogućnosti dolaziti na nastavu.
Ista priča mogla bi se ponoviti već sutra ukoliko gradski i županijski oci još danas ne naprave čudesne korake, kojim bi mogli zaustaviti val nezadovoljstva i prosvjeda koje su već najavili sindikalci i roditelji mostarskih školaraca.

Izvor: dnevni list

Vezani članci